×
Gaming

Lær ungerne elektronik og programmering med Minecraft

Piper er en computer, som brugerne selv skal bygge for overhovedet at komme i gang – derefter byder den på en specialdesignet udgave af Minecraft, hvor opgaver i spillet skal løses med at bygge små elektroniske dimser, der så tilsluttes Piper. Ideen er at give børn fra 8 år og op en sjov måde at lære om computere og elektronik på.

Byg i den virkelige verden

På trods af sit simple udseende, så er der så mange muligheder i det populære Minecraft, at det f.eks. er lykkedes at bygge fungerende computere i spillet. Men med Piper skal opgaver i den specialdesignede Minecraft-historie samt en række minispil i stedet lære poderne at bygge elektroniske samlesæt uden for spillet og forstå, hvordan de virker. F.eks. er en af de første opgaver at bygge og tilslutte en controller, så man kan styre sin figur i Minecraft-spillet.

Komplet computer

Hjernen i Piper er en komplet Raspberry Pi 3 minicomputer med en 7”-skærm. Meningen er da også, at når sættet er færdigbygget, så har man en komplet computer, der kan meget mere end bare spille Minecraft – men med Raspberry Pis ydelse og en 7”-skærm med en noget anæmisk 700 x 480 opløsning, så er det nok noget under, hvad de fleste børn er vant til. Til gengæld så ser læringsdelen af piper-projektet yderst lovende ud. Desværre er prisen på $334 plus told og moms, så lang tid der ikke findes en europæisk distributør.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.