fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Tesla Model S og X får opgradering: Long Range Plus

Næsten 630 km kommer den nye Model S til at kunne køre på en opladning (WLTP)

Tesla fifler hele tiden med deres biler for at få dem til at køre lidt længere på en opladning – og der er da heller ingen tvivl om, at Teslas elbiler er klart førende når det kommer til at få mest muligt ud af batterierne. Og nu er amerikanerne klar med endnu en forbedret udgave af deres to største biler, Model S og Model X, der endda nyt navn: Long Range Plus.

20km ekstra

Den nuværende udgave af Model S i Long Range versionen kan køre ca. 610 km. på en opladning (WLTP standard). Den nye version som så bliver omdøbt til Long Range Plus får en rækkevidde på op til 630 km. Model X går op fra 507 km til ca. 565 km.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tweaket software?

Der er ikke noget nyt om, hvordan Tesla har opnået forbedringerne, men det har tidligere været muligt for Tesla at opdatere softwaren og tweake den, så de har malket batteriet for nogle ekstra kilometer. Men denne gang er det altså en del ekstra – især model X får en ret stor ekstra rækkevidde på næsten 60km.

Ny drivlinje på vej

Tesla fifler for tiden med en ny drivlinje, der formentlig vil betyde endnu et spring for rækkevidden på både Model S, X og 3. Det er dog ikke det, der er tilfældet i forhold til den nye opdatering. Sidst Tesla lavede en opdatering tilbage i April sidste år, havde de netop pillet ved drivlinjen – og den helt nye drivlinje kan betyde en del for den fremtidige rækkevidde.

De nye Long Range Plus modeller er endnu ikke dukket op på den danske Tesla side, men det er formentlig kun et spørgsmål om tid. De beholder begge 200kW hurtigopladning og gratis opladning i Super Charger netværket.

Back to top button