Elbiler

Model Y skal få Tesla ud til masserne

Elon Musk præsenterede i nat Teslas nye Model Y, en forholdsvis billig SUV, der skal give Tesla det store brede gennembrud.

Tesla Model Y er kommet og Elon Musk viser endnu engang, hvorfor Tesla er en af tidens mest spændende bilfabrikanter – på trods af evige kriser og kontroverser. Fra scenen i Teslas hovedkvarter i Californien afslørede Musk i nat dansk tid Model Y; en SUV der deler omkring tre fjerdele af sine dele med Model 3 sedan. Men Y’eren er større, med tre sæderækker og plads til syv passagerer.

Fire varianter

Tesla har planer om at lancere Model Y i fire varianter. Den store “Performance”-udgave, der forventes at være i handelen i efteråret 2020, går fra 0 til 100 km/t på brutale 3,5 sekunder og har en rækkevidde på 280 miles – 450 kilometer. Den får en prislap på 60.000 dollars – altså markant billigere end Model X og en snas billigere end den mindste af S-modellerne. Men dyrere end den største af Model 3 varianterne.

Der kommer også en “Long Range”-udgave med en rækkevidde på 490 kilometer (47.000 dollars) og en Dual Motor AWD (51.000 dollars). De kommer også begge i efteråret 2020. Og så er der naturligvis en “Standard Range”-udgave, der dog først kommer i foråret 2021. Den skulle kunne køre 370 kilometer på en opladning, have en tophastighed på knapt 200 km/t og en acceleration fra 0 til 100 på 5,9 sekunder.

Vil ramme bredt

Det interessante ved Model Y, ud fra Teslas synspunkt, er, at den er lavet for at få Tesla bredere ud på massemarkedet. Ikke bare i USA, men også i Danmark, er SUV’erne blevet utroligt populære. Og da Model Y samtidig er relativt billig, kan den ramme den gruppe der ikke har råd til en bil i luksusklassen, er interesseret i elektriske biler og vil have mere plads end en sedan giver.Og Musk har da også store forventninger til den nye:

– Vi vil sandsynligvis sælge flere eksemplarer af Y, end S, X og 3 tilsammen, sagde Elon Musk fra scenen under præsentationen.Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.