Teknologi

[Opdateret] Musk genåbner Tesla-fabrik på trods af corona-forbud

På trods af myndighedernes forbud har Elon Musk allerede sat produktionen i gang på Teslas Fremont-fabrik. Det hævder medarbejdere på fabrikken.

Tesla har de seneste døgns tid produceret mere end 200 biler på en fabrik, der ifølge myndighederne burde være lukket ned. Det hævder mediet The Verge, der citerer to anonyme medarbejdere på fabrikken. Genåbningen sker i trods mod det lokale amt, Alameda County, der så sent som fredag forbød Musk at genåbne fabrikken grundet Corona-situationen.

Forbudet fik i weekenden Elon Musk helt op i det røde felt, hvor han på Twitter både truede med at sagsøge amtet – og at flytte Teslas hovedkvarter til en anden stat, med mindre Tesla fik en bedre behandling.

I første omgang er kun en del af medarbejderne kaldt ind på fabrikken. Men ifølge The Verge har Musk allerede sendt mails ud til resten af de ansatte, der blev sendt hjem fra fabrikken i coronaens skygge, med besked om at de skal møde op på arbejde igen. 

[Opdatering:] Musk har nu bekræftet genåbningen. Han tilføjer at han selv vil være til stede på fabrikken i denne uge og tilføjer at “hvis nogen skal arresteres, er det mig”.

De medarbejdere, der er citeret, er timeansatte der ikke får løn med mindre de møder op. Den ene har valgt at møde op for at tjene penge til familien, mens den anden har valgt at blive hjemme.

Sidstnævnte siger til The Verge, at selv om han elsker sit job, så er han ”ikke villig til at gamble med sit helbred for Elon Musk”.

Fabrikken har været lukket ned siden 23. marts – og det har bestemt ikke huet hr. Musk, der generelt mener, at frygten for COVID-19 er overdrevet. Her er en gentagelse af Musks arrige tweet fra weekenden:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.