×
Fremtidens HjemTophistorie

Nanoleaf præsenterer første lyskilder med Matter og Thread

Den nye smarthome standard Matter begynder at tage fart. Nanoleaf præsenterer nu de første lyskilder både med Matter og teknologien Thread.

Nanoleaf er primært kendt for deres lysinstallationer til væggen, i alskens former. Vi har fornyligt testet både Nanoleaf Limited Edition Ultra Black Triangles og Nanoleaf Lines Squared. Nu præsenterer de en række mere klassiske lyskilder, der udmærker sig ved både at være Matter- og Thread-kompatible. Som de første af sin slags. Hvad det betyder kommer vi ind på nedenfor.

Nyhederne består af pærer med B22- og E27-fatning og et LED-bånd. Begge kan lyse hvidt fra køligt til varm, i spændet fra 2700-6500 Kelvin. Men også i alskens farver – nærmere bestemt 16 millioner af dem. De kan også indstilles til at følge dagslyset med funktionen ‘Circadian Lighting’.

Matter og Thread

Understøttelsen af Matter over Thread har store fordele for slutbrugeren. Matter-standarden betyder kort fortalt, at du kan styre dine Matter-produkter med den standard du foretrækker. Du vælger derfor frit mellem Google Home, Apple HomeKit, Samsung SmartThings og Amazon Alexa. Og ikke som i dag, hvor du skal finde produkter der understøtter din foretrukne platform.

Hvor Matters formål er at sikre kompabilitet på tværs af producenter og platforme, så er Thread sat i verden for at lade enhederne tale sammen effektivt. Thread er en mesh-netværksprotokol, der sikrer en pålidelig og strømbesparende kommunikation mellem de understøttede enheder.

De nye enheder tilhører Essentials-serien fra Nanoleaf. A19 smartpæren og Lightstrip bliver de to debutanter med både Matter og Thread. De bliver tilgængelige på shop.nanoleaf.me, hvor de får nedenstående priser.

Senere i år lanceres også en GU10-pære og et indbygnings-downlight.

ProduktPris
Essentials Matter Smart Bulb B22149,- kroner
Essentials Matter Smart Bulb B22399,- kroner
Essentials Matter Smart Bulb E27149,- kroner
Essentials Matter Smart Bulb E27399,- kroner
Essentials Matter Lightstrip Starter Kit – 2 meter399,- kroner
Essentials Matter Lightstrip Starter Kit – 5 meter649,- kroner
Essentials Matter Lightstrip Expansion Pack – 2 meter239,- kroner

Matter-opdatering af øvrige produkter senere på året

De eksisterende modulære lyspaneler og lyslinjer fra Nanoleaf (med produktnavnene Shapes, Elements, Canvas og Lines) vil modtage en OTA-opdatering (over the air) senere på året for at blive Matter-kompatible.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.