fbpx

 

 

 

 

Teknologi

NemID er klar som app – sådan virker den

Efter et år i udvikling er det endelige blevet muligt at skifte sit papkort ud med en app.

Det har taget sin tid, men nu er NemID endelig ankommet som app til både iPhone og Android, så du kan glemme alt om papirkoderne, når du skal på borger.dk, e-boks eller i netbanken. Appen fungerer dog som en supplement, så man stadig kan bruge papkortet, hvis man har behov for det.

Med app’en slipper du for at indtaste en kode fra nøglekortet hver gang, du skal logge ind. I stedet for sendes der en besked til din telefon, når du forsøger at logge ind på f.eks. e-boks, og herefter er det bare at swipe, så er du inde. Du skal altså stadig indtaste dit NemID brugernavn og adgangskode på sitet, du vil ind på, men processen med at finde papkortet, lokalisere koden og taste den ind, er fjernet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

App’en, der hedder “NemID nøgleapp” (iPhone / Android) kan åbnes ved hjælp af en firecifret pinkode eller via fingeraftrykslæser, Touch ID eller Face ID.

En times ventetid

Første gang du bruger app’en, skal du indtaste din NemID-kode. Herefter vente en time og så indtaste koden igen. Men så virker banditten. Ventetiden er lavet for at undgå såkaldte phishing og andre metoder der kan misbruge systemet. Og John Christensen, der er chef for NemID business development, siger til Politiken, at app’en er lige så sikker som papkortet.

App’en kan være installeret på tre forskellige enheder på samme tid, og skiller du dig af med en enhed, kan du slå NemID-funktionen fra inde i selve app’en, så enheden ikke længer er godkendt. Du kan også afmelde enheden på nemid.nu i tilfælde af, at din mobiltelefon bliver stjålet.

Back to top button