ElbilerTophistorie

Nio vil bygge 500 kW lynladere i Europa

Kinesiske Nio vil begynde opbygningen af 500 kW lynladere i Kina og Europa allerede i år. Måske gennem en ny samarbejdsaftale med Shell.

Under en såkaldt Power Day forleden truttede kinesiske Nio i de helt store trompeter. Selskabet vil bygge lynladere med en effekt på 500 kW i både Kina og Europa, fortaltes det. De nye lynladere har en strømstyrke (ampere) på hele 650A.

De første skal sættes op allerede senere i år – upåagtet at der ikke findes en eneste elbil, der kan udnytte den høje effekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nio følger ellers en tosporet strategi, hvor de vil opbygge både ladenetværk og batteriskiftestationer. Der er bygget en enkelt i Norge, men endnu ingen herhjemme, hvor Nio tripper for at komme ind på markedet. De har dog lovet, at der kommer en herhjemme inden året er omme.

Kineserne kunne også fortælle, at de har indgået et samarbejde med Shell om både ladere og batteriskiftestationer. Hvorvidt Shell er indblandet i de danske og europæiske planer er dog uvist.

Der bygges, ifølge Nio, i gennemsnit to nye batteriskiftstationer – kaldet Power Swap –hver eneste dag. På bare 15 måneder er antallet øget fra 200 til 1.000. De oplyste samtidig, at de nu har gennemført mere end 10 millioner batteriskifter og at der gennemsnitligt skiftes 30.000 batterier dagligt.

Det er en sjat, for det vil betyde, at der skiftes batteri på en Nio hvert 2,8 sekund.

Nio har tidligere fortalt, at der skal bygges 22 Power Swap-stationer i Norge, ligesom der skal bygges et endnu ukendt antal i Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nio har flere bilmodeller på programmet. På den danske hjemmeside kan man læse om tre af dem, nemlig ET5, ET7 og ES7.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.