×
ElbilerTophistorie

Nio åbner batteriskifte-stationer i Danmark i år

Nio har meldt sig ind i De Danske Bilimportører og lover samtidig, at der kommer batteriskifte-stationer herhjemme allerede i år.

For et par uger siden åbnede kinesiske Nio for deres første nordiske batteriskifte-station uden for Oslo. Men inden årets udgang vil der også være Power Swap-stationer at finde herhjemme. Det bekræftes i et officelt skriv fra De Danske Bilimportører.

I december meddelte den kinesiske bilproducent, at de kommer til Danmark i år, men sagde intet om batteriskifte-stationer. Det er bekræftet nu.

Nio har nemlig meldt sig ind i interesseorganisationen De Danske Bilimportører og i den forbindelse skriver organisationen:

“Udover bilproduktion vil Nio lancere Power Swap-stationer, der gør det muligt at skifte batteri som et supplement til opladning. Dette vil blive lanceret i Danmark senere på året.”

Skal lease batteriet

Nio skiller sig ud ved også at satse på batteriskifte-teknologi som et supplement til opladning. Man kan altså lade bilen op i garagen til hverdag, men skifte batteriet på langture.

Batterierne tilbydes på lejebasis (Battery As A Service). Ifølge en pressemeddelelse vil selskabet ved udgangen af 2022 have “mere end 1.300 Power Swap-stationer, 6.000 Power Chargers og 10.000 destination chargers på tværs af Kina”.

De har også tidligere fortalt at der skal bygges 22 Power Swap-stationer i Norge, ligesom der skal bygges et endnu ukendt antal i Sverige.

Nio oplyser, at det vil tage cirka fem minutter at skifte batteriet. Stationerne har kapacitet til 13 batterier og vil i teorien kunne gennemføre 240 batteriskift hvert eneste døgn. De har fremstillet denne video, der viser, hvordan batteriskifte foregår:

Tilbage i 2012 havde undertegnede i øvrigt fornøjelsen af at afprøve det første batterskifte-system herhjemme, nemlig Batter Place. Du kan læse om mine oplevelser her: Mine 6 dage med elbil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.