×
TeknologiTophistorie

Nu har Neuralink givet det første menneske en hjernechip

Elon Musk hævder, at Neuralink nu med succes har indopereret en hjernechip i et menneske.

Det er lykkes for Elon Musk-selskabet Neuralink at indoperere en trådløs chip i hjernen på et menneske. Det hævder Musk i et opslag på det sociale medie X (tidligere Twitter), som han i øvrigt også ejer.

Der har ikke været nogen uafhængig verifikation af Musks påstand, og Neuralink har heller ikke givet nogen information om den procedure, han siger har fundet sted.

Virksomhedens mål er at forbinde hjerner til computere for at hjælpe med at tackle komplekse neurologiske tilstande. Eksempelvis lammelser.

Neuralink fik sidste år de amerikanske myndigheders godkendelsen til forsøg på mennesker, og det er disse, der nu altså øjensynligt er sat i værk.

Neuralink er tidligere blevet kritiseret for at test af hjernechippen har kostet mindst 1.500 dyr livet. Herunder både får, aber og grise.

I et andet opslag på X fortæller Musk, at Neuralinks første produkt får navnet Telepathy. Han siger videre at teknologien vil muliggøre “kontrol af din telefon eller computer, og gennem dem næsten enhver enhed, bare ved at tænke”.

Neuralink er ikke det eneste firma, der vil koble hjerner og computere sammen. Aarhus Universitet er ved at teste en trådløs og implanterbar hjernechip, der kan bruges i behandlingen af eksempelvis Parkinsons.

Blandt andre virksomheder, der gør lignende fremskridt på området, er École Polytechnique Fédérale i Lausanne (EPFL), i Schweiz, som med succes har gjort det muligt for en lammet mand at gå bare ved at tænke.

Læs mere: Aarhus Universitet går Elon Musk i bedene.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.