×
Fremtidens HjemTophistorie

Nu har Philips Hue fået Matter

I den seneste app-udgave kan du ændre dit Philips Hue system til at køre på Matter-standarden.

Signify har langt om længe aktiveret Matter-understøttelse for Philips Hue-systemet. I den seneste opdatering af app’en er det blevet muligt at aktivere Matter. Sådan da. Der mangler nemlig stadig væsentlige funktioner.

Matter-integrationen har ligget gemt i skuffen længe, da den egentlig skulle være aktiveret i første kvartal. Men det blev udsat på ubestemt tid i marts måned.

Matter blev officielt lanceret i november sidste år, men det er ikke gået voldsomt hurtigt med at få producenterne til at omfavne den nye standard. Og det er angiveligt en af årsagerne til, at Signify udsatte Matter-opdateringen af Philips Hue.

Matter er en standard, der gør det nemt for smarthome-produkter fra forskellige producenter at “tale sammen”.

Eksempelvis åbner standarden for, at du kan koble pærer fra andre producenter på Hue-netværket. Det skal dog foregå via Apple Hjem.

Vil du aktivere Matter, skal du åbne Hue app’en, gå ind under Indstillinger og vælge Smart Home. Her klikker du på Siri & Apple Hjem, trykker på Indstillinger og vælg Sæt Apple Home op med Matter.

Signify advarer dog om, at nogle funktioner forsvinder, da de endnu ikke er Matter-kompatible. Deriblandt adaptiv belysning og eksport af rum og scener.

Det er fuldstændig frivilligt om man vil beholde sin eksisterende opsætning eller om man vil skifte til Matter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.