×
Fremtidens HjemTophistorie

Philips Hue får Matter om få måneder

Matter-standarden er nu lanceret og den er allerede indbygget i Philips Hue. Men den aktiveres først i løbet af første kvartal næste år.

Torsdag blev Matter officielt lanceret – en ny industristandard, der skal gøre det nemt for intelligente enheder at arbejde sammen. Standarden understøttes blandt andet af prominente navne som Apple, Google, Samsung, Sonos, Ikea og også Philips Hue.

Sidstnævnte fortæller i en meddelelse, at deres Hue Bridge faktisk allerede er Matter-certificeret. Og via en softwareopdatering vil alle eksisterende og nye Hue-produkter snart understøtte den nye standard. Eneste undtagelser er Philips Hue Play HDMI sync box og drejeknappen i Philips Hue Tap Dial Switch. Disse understøttes endnu ikke af den nuværende version af standarden.

Der går dog mindst nogle måneder inden opdateringen kommer ud til brugerne, fortæller Signify:

– Softwareopdateringen vil være en del af de regelmæssige opdateringer til brugerens Philips Hue Bridge og forventes at blive frigivet til alle brugere Q1 2023, fortæller Anne-Cathrine Tjørnehøj fra Signify. Hun fortsætter:

– Med denne opdatering vil brugerne drage fordel af en forenklet forbundet oplevelse, når de forbinder deres Philips Hue-system med andre Matter kompatible smart home-enheder og apps. Matter tilbyder lettere interoperabilitet mellem understøttede smart home-enheder på en pålidelig og sikker måde. At organisere et innovativt smart hjem vil være nemmere end nogensinde før.

Alle personlige indstillinger i Philips Hue-appen overlever opdateringen af Hue Bridge. De eksisterende Google- og Amazon-integrationer i Hue-appen vil også fortsætte med at fungere, som de er, og blive automatisk opdateret med Matter. Apple HomeKit-brugere skal dog nulstille for at oprette forbindelse igen via Matter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.