ElbilerTophistorie

Nu kan Tesla scanne for huller i vejen

Tesla kan nu scanne for huller i vejene og justere køretøjets affjedring for at undgå skader på bilen.

Møder med huller i vejene er aldrig godt for bilen. Det kan gå ud over både dæk, fælge, hjulophæng eller styretøj. Derfor er en ny funktion i Teslas biler noget nær genial. Den holder nemlig øje med huller i vejene og justerer automatisk affjedringen, så bilen tager mindst mulig skade. Det fortæller Electrek.

Funktionen er del af 2020.20 software-opdateringen og Tesla skriver i de medfølgende noter at:

“Tesla Adaptive Suspension fremover vil justere kørehøjden til en kommende ujævn vejsektion. Denne justering kan forekomme på forskellige steder, afhængigt af tilgængelighed, da køretøjet downloader grove kørekortdata genereret af Tesla-køretøjer.”

Bilen reagerer med andre ord på data fra andre Tesla-bilister, der har været forbi et hul i vejen, så oversigten må vokse efterhånden som der køres kilometer.

Der er heller ikke tale om, at bilen ved hjælp af Autopilot eller Full Self-Driving selv undgår eventuelle huller i vejene. Det er udelukkende affjedringen, der påvirkes. Alligevel er det ikke at kimse ad, for den nye funktion har potentiale til at forhindre en masse skader på køretøjerne.

Adaptive Suspension-opdateringen vil naturligvis udelukkende fungere på de Tesla-modellerne, der har adaptivt ophæng, såsom Model S og Model X.

Tesla-ejere kan aktivere den nye funktion ved at vælge “Komfort” under indstillingen Adaptive Suspension Damping.

Opdateringen indeholder også en “grønt-lys-alarm”, der giver lyd når der bliver grønt lys i lysreguleringen. På den måde kan man undgå at irritere bagvedkørende, hvis man holder for rødt og er mere opmærksom på sin mobiltelefon end på lyskrydset.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.