×
ElbilerTophistorie

Nu ruller Tesla Cybertruck ud fra fabrikken

Efter to års forsinkelser er den første Tesla Cybertruck endelig rullet ud fra fabrikken i Texas.

Det er fire år siden, Tesla viste deres Cybertruck frem for offentligheden. Dengang var planen, at den skulle gå i produktion i 2021, men sådan gik det som bekendt ikke. Først nu, to år senere, er den første Cybertruck rullet ud fra Giga Texas. Det fejrer Tesla med et opslag på Twitter.

Opslaget ledsages af ovenstående billede, hvor medarbejdere på fabrikken danner ring omkring den længe ventede elbil. Det er ikke nemt at se selve bilen, men ud fra det, der vises, ligner den de prototyper, der er blevet spottet i den senere tid.

Ifølge et andet Twitter-opslag er der dog et punkt, hvor den ikke ligner den model, der blev vist frem i 2019. Twitter-brugeren Bearded Tesla mener nemlig at vide at Tesla Cybertruck i første omgang kun vil kunne fås med en meget mindre batteripakke end først lovet.

Han skriver, at batteripakken vil give Cybertruck en rækkevidde på 563 kilometer. Altså meget langt fra de lovede 998 kilometer. Dengang sagde Tesla, at bilen ville komme i fire udgaver:

  • Baghjulstrukken enkeltmotor med 402 km rækkevidde.
  • Firehjulstrukken med to motherer og rækkevidde på 483 km.
  • Firehjulstrukken med tre motorer og rækkevidde på 804 km.
  • Firehjulstrukken med motor på alle hjul og rækkevidde på 998 km.

Det er mere end sandsynligt, at Tesla vil udvide antallet af varianter, når produktionen spiller.

Konstrueret af rustfrit stål

Med hensyn til forsinkelserne, så har Elon Musk tidligere sagt, at bilens karosseri har givet problemer. Den er udelukkende lavet af rustfrit stål og det har givet udfordringer i forhold til både konstruktion og svejsning.

– Det bliver svært at gøre omkostningerne overkommelige, fordi det er en ny bil, ny fremstillingsmetode. I det hele taget vil det i forhold til alle de andre biler, vi fremstiller, være en lille procentdel. Men det er stadig meget fedt, siger Elon Musk til Automotive News Europe.

Læs også: Tesla Cybertruck skubbes til 2023.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.