×
ElbilerTophistorie

Ny lynladestation på Frederiksberg

Ewii tilføjer endnu en lynladestation til energikoncernens voksende netværk af ladestandere på Sjælland.

Tre runde cirkler vil i løbet af sensommeren dukke op på hjørnet af Skellet og Roskildevej på Frederiksberg. Her udvider energikoncernen Ewii sit netværk af offentlige ladestandere til elbiler med en ny lynladestation.

Ladestation får tre lynladere med plads til i alt seks elbiler ad gangen. Ladestanderne placeres under cirkelformede overdækninger, der giver ly og skygge, og den omkringliggende plads bliver indrettet med siddepladser, blomstrende bede og behagelig belysning.

“Elbilister og forbipasserende på Frederiksberg vil ikke være i tvivl om, at de møder en lynladestation fra Ewii. Vi har videreudviklet vores koncept med det cirkelformede design og grønne omgivelser, så det er genkendeligt og indbydende. Vi vil være kendt for at sikre let adgang til opladning af elbilen, og at vi gør ventetiden til en behagelig oplevelse,” siger chef for Ladeinfrastruktur i Ewii, Jesper Antoni Nicolaisen.

Konceptet for energikoncernens ladestationer er udviklet af arkitekterne fra RUM, der også har designet selskabets cirkelformede lynladestation ved Københavns Lufthavn. I udviklingen har der været fokus på at holde CO2-aftrykket nede.

Lynladestationen bliver beklædt med træ, der over tid vil patinere, og de cirkelformede overdækninger får sedumtag, der både optager nedbør og fremmer insekters og fugles levevilkår. 

I slutningen af 2023 åbnede Ewii den store, cirkelformede lynladestation ved P12 i Københavns Lufthavn. Koncernen har vundet udbud i en række sjællandske kommuner, så elbilister i dag kan lade ved selskabets ladestandere i blandt andet Vallensbæk, Ishøj, i Roskilde-området og omkring Køge. Lynladestationen på Frederiksberg står efter planen færdig i slutningen af 2024.

Se kortet over EWIIs netværk af offentlige ladestandere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.