×
GamingTophistorie

Nyeste PS5-model bruger mindre strøm

Den nyeste PS5-model med versionnummer CFI-1200, har fået en ny og mere strømeffektiv chip fra AMD.

Det er snart 2 år siden PS5 blev lanceret og selvom konsollen stadig ikke er til at finde på hylderne i butikkerne, fortsætter Sony med at optimere konsollens hardware-design.

Den nyeste model har fået en mere strømeffektiv chip, hvilket også generer mere mindre varme. Chippen skulle bruge cirka 10% mindre strøm, sammenlignet med forrige version. Dette resulterer i et 20-30W mindre strømforbrug.

Sony har også skrabet noget vægt af den seneste model, ved at lave en mindre og lettere køleløsning. Ydermere siges den nye model også at være billigere at producere end den forrige (cirka 12% billigere ifølge Angstronomics). Dette hænger dog ikke helt sammen med den nylige prisstigning på PlayStation 5.

Læs mere om dette her: PlayStation 5 bliver dyrere.

Hvis man fortsat ikke har fået fat en PS5 og er heldig i den nærmeste fremtid, kan man kigge efter modelnummeret på kassen, for at se om man har fået fat i den nyeste model.

Nu til det lidt mere tekniske..

Den “originale” PS5 (CFI-1000) er baseret på en 7nm chip fra AMD, hvilket den efterfølgende model, CFI-1100, også er. Nyeste udgave med modelnummer CFI-1200 byder på en optimeret chip og den er allerede blevet set i Australien, men forventes at lande i resten af verden i de kommende måneder.

Chippen i den nyeste PS5-model er baseret på en mindre 6nm-proces, hvilket giver en fysisk mindre chip (15% mindre), som også bruger mindre strøm (cirka 10% mindre). Den oprindelige 7nm chip har kodenavnet “Oberon”, mens den nye 6nm chip hedder “Oberon Plus”.

PS5 Slim næste år?

Med denne nye og mere strømeffektive chip, hvilket resulterer i et mindre kølesystem, er Sony på rette vej hvad angår en PS5 Slim. Et nyligt rygte pegede desuden også på en ny PS5-model næste år, med et separat diskdrev, hvilket kunne være en PS5 Slim.

Austin Evans tog et kig på den nye PS5 version tidligere på måneden, men på det tidspunkt var det ikke blevet bekræftet, at den nye model havde en mere strømeffektiv chip.


Læs også: Logitech introducerer G Cloud: En håndholdt spillekonsol

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.