ElbilerTophistorie

Nyt grønt afgiftssystem til elbiler præsenteres mandag

Mandag fremlægger regeringens kommissionen for grøn omstilling af personbiler sin anbefaling til en nyt, grønt afgiftssystem.

Mandag bliver en spændende dag for bilbranchen. Her fremlægges nemlig det nye forslag til et afgiftssystem, der skal bidrage til elbilernes gennembrud og samtidig sikre, at staten fortsat tjener milliarder på danskernes lyst til biler. 

Det er efterhånden halvandet år siden, at den tidligere regering nedsatte en kommission for grøn omstilling af personbiler. I spidsen for kommissionen står den tidligere DONG-mand Anders Eldrup, der også præsenterer forslaget på mandag. Det kommer til at foregå klokken 12.00 i DGI Byen, skriver Motor-magasinet.

I regeringens oplæg fra marts 2019 hedder det blandt andet, at kommissionen ”skal levere en konkret strategi for, hvordan regeringens målsætning om, at alle nye biler fra 2030 er lavemissionsbiler og fra 2035 nulemissionsbiler, bedst muligt kan realiseres”. 

Forslaget er ventet med længsel. Ikke mindst i lyset af, at der ikke er sat penge af til at forsætte afgiftsfritagelsen af elbiler i forslaget til den nye finanslov. Uden nye tiltag vil det betyde, at afgiften på elbiler stiger til 65 procent til nytår.

Så sent som i slutningen af august fremlagde interesseorganisationen De Danske Bilimportører deres egne forslag til, hvordan den grønne omstilling blandt personbiler kan fremmes. De foreslog blandt andet, at registreringsafgiften på nul- og lavemissionsbiler helt fjernes og i stedet udskiftes med en teknisk beskatning, baseret på bilens vægt, CO2-udledning og energieffektivitet. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.