TeknologiTophistorie

Nyt Interaktivt kort viser vej til mere end 50.000 steder i Danmark

Opdag mere af Danmark – nyt interaktiv kort på Lex.dk viser vej til mere end 50.000 steder i Danmark.

Holder du sommerferien i Danmark? Så er det nye interaktive kort på Lex.dk en gave. Danmarks nationalleksikon offentliggør lige op til ferien et interaktivt kort, hvor du fra din mobil, tablet eller pc kan klikke dig ind og læse om det område, du er i netop nu.

Fra og med i dag kan du hente information om mere end 50.000 steder over hele Danmark via Lex.dk.

Ikke bare er det muligt at søge viden om konkrete steders historie, natur og geografi. Det er også muligt at finde viden på tværs af alle landets 98 kommuner om både natur og landskab, historie, kultur, byerne samt samfund og erhverv. 

En del af artiklerne kommer fra det omfattende værk Trap Danmark, hvor omkring 1.400 fageksperter har beskrevet alle dele af nationen.

– Danmark er nu det mest velbeskrevne land i verden. Hver en større by, hvert fredet hus eller fortidsminde og alle væsentlige naturområder er beskrevet, fortæller chefredaktør Niels Elers Koch.

Hvad enten man interesserer sig for lokale medier, oldtidshistorien, politik, søer eller byarkitektur, så er der indhold at finde. Udover indholdet fra Trap Danmark kan man også finde andre samlinger af viden om bronzealderens arkæologi eller fredede bygninger og fredede fortidsminder.

Man behøver hverken at registrere dig eller tegne abonnement. Alle kan bruge det interaktive kort helt frit.

Lex.dk er finansieret i 2022-25 med en bevilling fra Kulturministeriet samt tilskud fra Augustinus Fonden, Louis-Hansens Fond, Novo Nordisk Fonden og TrygFonden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.