×
ElbilerTophistorie

Nyt nederlag til Easee-ladeboksen

Retten i Sverige siger endnu en gang nej til at lade Easee sælge deres ladebokse mens sagen står på. Nu skal 100.000 bokse fikses.

Den norske producent af ladebokse, Easee, har lidt endnu et nederlag iden højtprofilerede strid med det svenske Elsäkerhetsverket. Förvaltningsrätten i Karlstad, Sverige, har nemlig for anden gang sagt nej til at give nordmændene en såkaldt inhibition.

Allerede i marts, da de svenske myndigheder forbød salget af ladeboksen, anmodede selskabet om inhibition. Det er et juridisk udtryk, der betyder, at en afgørelse ikke bør gælde, så længe den juridiske proces er i gang. Dengang sagde retten nej.

Siden da har Easee suppleret sin appel med mere dokumentation, test og ekspertudsagn. Virksomheden mener derfor, at der nu er grund til inhibition. De fremhæver samtidig, at der er risiko for, at det svenske salgsforbud kan brede sig indenfor resten af ​​EU.

Men det var altså ikke nok til at få de svenske dommere til at ændre mening. Derfor står salgsforbuddet stadig ved magt.

Læs mere: Populær ladeboks får kritik af svensk myndighed.

Ud over forbud mod salg betød afgørelsen fra Elsäkerhetsverket også, at ladeboksen skulle tilbagekaldes fra forhandlerne. Men endnu værre er det, at omkring 100.000 ladebokse, der allerede er installeret i Sverige, skal udbedres for de fejl, de er påpeget.

Easee skal senest midt i juni informere om, hvordan de vil håndtere den udfordring og hvor langt de er kommet.

Også i hjemlandet Norge er Easee under luppen. Her er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i gang med at vurdere sagen, og der forventes en afklaring i løbet af juni måned.

Herhjemme, hvor ladeboksen fortsat er til salg, forholder Sikkerhedsstyrelsen sig afventende i forhold til sagerne i Sverige og Norge.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.