×
ElbilerTophistorie

Nye Easee-problemer: Holland truer med forbud

Hollandske myndigheder har meddelt, at de overvejer at følge Sverige og forbyde salg af den norske Easee elbilsoplader.

Endnu et land varsler nu salgsforbud mod den populære norske ladeboks fra Easee, der også sælges herhjemme. De hollandske myndigheder har meddelt til selskabet, at de vil stoppe salget den 18. april, med mindre Easee kommer med et tilfredsstillende svar på kritikken af ladeboksen.

– Vi forstår beskeden sådan, at Holland har udstedt et salgsforbud, og at vi har fået en frist til den 18. april til at svare, siger kreativ direktør Tommy Ellingsen fra Easee til Stavanger Aftenblad.

De svenske myndigheder har allerede nedlagt forbud mod salg af ladeboksen. De mener ikke, at den overholder gældende standarder. Det er dog fortsat lovligt at bruge ladeboksen, da der ikke er nedlagt forbud mod brug.

Læs også: Populær ladeboks får kritik af svensk myndighed.

Easee ladeboksen er fortsat til salg herhjemme. Sikkerhedsstyrelsen afventer yderligere info, men ser ingen farer ved boksen. Til FDM har Sikkerhedsstyrelsen tidligere udtalt:

“Vi afventer, at fabrikanten informerer myndighederne i de lande, hvor ladeboksene er solgt, om hvad de planlægger at gøre. Derefter vil vi afklare, om det er nødvendigt med konkrete tiltag i Danmark.”

Også i hjemlandet Norge er Easee under luppen. Her er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i gang med at vurdere sagen, og der forventes en afklaring i løbet af maj måned.

Easee har haft imponerende vækst de seneste år. I januar 2022 meldte selskabet om en indtægt på knapt en milliard kroner og en kvart million solgte elbilsladere på et år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.