×
Gadgets

Er dette fremtidens ringeklokke?

Der findes almindelige, kedelige ringeklokker til cykler – og så findes der ShokaBell. ShokaBell er ikke bare en ringeklokke der siger “ding” – den kan sige mange forskellige lyde, alt efter hvem man vil ringe af. For eksempel et lille, diskret “ding” efter en mor med hendes lille barn på cykel, der fylder hele cykelstien – og et højlydt, aggressivt “BÅÅÅT” efter en bil, der skærer dig af og kører ind over cykelstine.

Snakker med mobilen

ShokaBell styres naturligvis ved hjælp af en app på mobiltelefonen – det vil sige, man uploader forskellige lyde til ringeklokken via telefonen, og kan så aktivere dem via en lille kontakt på ringeklokken. Lydene kan være stort set alle lydfiler, så du kan i teorien også få Ozzy Ozbourne til at skrige af de formastelige, der irriterer dig på din vej igennem trafikken. En indbygget mikrofon sørger for, at klokken tilpasser lydstyrken til, hvor meget larm der er i omgivelserne.

Meget mere end en ringeklokke

Nu synes du måske, at det er smart nok i sig selv, at du kan vælge hvilke lyde, du vil ringe ad folk med, men det er langt fra alt hvad ShokaBell kan gøre; klokken fungerer også som cykellygte – der i øvrigt selv tænder, når det bliver mørkt. Derudover kan lygten i samarbejde med din telefon også bruges til at navigere. Der er LED dioder hele vejen op på toppen af ShokaBell, og LED dioderne på toppen kan vise pile, når du skal dreje for at finde vej.

Også tyverialarm

Sidst, men ikke mindst, fungerer Shokabell også som en tyverialarm. Når du har parkeret cyklen, vil du få besked, hvis nogen flytter på den – både ved at lygten afgiver en høj lyd og ved, at din mobil afgiver en alarm. Den trådløse forbindelse kan ifølge producenten nå helt op til 400 meter – men hvis du er meget længere væk er cyklen nok alligevel stjålet når du når tilbage til den.

ShokaBell er endnu ikke på markedet, men du kan skrive dig op og få besked, når den kan bestilles via deres hjemmeside her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.