ElbilerTophistorie

Polestar 6 kan reserveres nu – minus drone

Polestars elektriske cabriolet-koncept O2 sættes i serieproduktion og skifter navn til Polestar 6. Men den indbyggede drone må du undvære.

Tidligere i år viste Polestar konceptbilen O2 frem, og tirsdag offentliggjorde svensk-kineserne, at modellen sættes i serieproduktion. Den får navnet Polestar 6 og forventes at blive lanceret i 2026.

“Efter den overvældende respons fra forbrugere og medier, tog vi beslutningen om at sætte denne fantastiske roadster i produktion, og jeg er utrolig glad for, at den bliver en realitet,” siger Polestar CEO Thomas Ingenlath.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Polestar 6 får et sammenklappeligt metaltag og baseres på det samme 800 volt system som sedanmodellen Polestar 5. Rækkevidden ender ifølge Polestar på “over 600 kilometer”. Drivlinjen har dobbelte elmotorer og yder op til 884 hk (650 kW) og 900 Nm, og acceleration til 100 km/t skulle tage 3,2 sekunder. Bilen får en tophastighed på 250 km/t.

Prislap på mindst halvanden million

For at “fejre lanceringen” vil Polestar bygge 500 individuelt nummererede udgaver, den såkaldte ‘LA Concept’. Den kan allerede forudbestilles, hvis du er villig til at smide 183.000 kroner på disken. Den vejledende pris for den endelige bil er 200.000 dollars eksklusiv moms og afgifter – altså 1,46 millioner kroner.

Til den pris får du den specielle blå farve, der ses på billedet, lyst læderindtræk og unikke 21-tommer hjul. Til gengæld må du undvære den drone, der var indbygget i konceptbilen. Den er ikke overraskende blevet slagtet i realiteternes navn. Oprindeligt var ideen, at dronen skulle kunne lette under kørsel og filme bilen.

Dronen, der selv kunne flyve til og fra bilen ved hastigheder på op til 90km/t, var udviklet i samarbejde med elektronikmærket Hoco Flow. De optagelser, som dronen filmede, kunne redigeres og deles direkte fra bilens 15 tommer store midterskærm, når bilen holder parkeret. 

Kan du leve uden dronen, kan Polestar 6 forudbestilles fra Polestar-hjemmesiden, hvor man også kan lære mere om bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.