ElbilerTophistorie

Polestar har smidt taget

Polestar O2 Concept peger svensk-kineserne mod en fremtid med en elektrisk capriolet.

Polestar har netop afsløret en ny konceptbil, Polestar O2 Concept, der antyder, at det kinesiske firma med svenske rødder planlægger en elektrisk capriolet. Den bygger videre på det eksisterende Precept-koncept og et specialfremstillet aluminiumsplatform.

“Polestar O2 er vores drømmebil, der åbner låget til vores skattekiste af fremtidigt potentiale. Den skal betragtes som en forsmag på, hvad vi kan designe og konstruere. Den ser fuldstændig fantastisk ud. Og og at køre i en åben bil uden at skulle høre på en motor er en kæmpe oplevelse i sig selv.” Sådan siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør.

Den specialdesignede platform i bonded aluminium, som er tilpasset fra Polestar 5, skal tilbyde “en intuitiv, forudsigelig og dynamisk oplevelse”. 

Undervognen har Polestar udlagt til den sportslige side med skarpe styreegenskaber og høj krængningsstabilitet. Dette kan lade sig gøre takket være platformens høje kvalitet og vridningsstabilitet, fortæller selskabet.

“Polestar O2 repræsenterer vores vision om en ny æra for sportsvogne. For bilentusiasten åbner kombinationen af elektrisk kørsel og cabriolet op for et helt nyt følelsesregister. Som med alle vores biler handler det om meget mere end bare at kunne køre ligeud i høj fart. Det er først, når du drejer rattet, at alt det sjove begynder,” siger Polestars designchef Maximilian Missoni. 

Autonom drone indbygget

Der er i Polestar 02 integreret en automatisk drone bag bagsæderne, der kan lette under kørsel og filme bilen. Dronen, der selv flyver til og fra bilen ved hastigheder på op til 90km/t, er udviklet i samarbejde med elektronikmærket Hoco Flow. De optagelser, som dronen filmer, kan redigeres og deles direkte fra bilens 15 tommer store midterskærm, når bilen holder parkeret.  

“Med dronen ønskede vi at fremhæve køreoplevelsen i Polestar O2, på en ny og anderledes måde. Integrationen af dronen gav os mulighed for at flytte grænser for innovation og anvendelse i høj fart, hvilket var en vigtig egenskab i udviklingen,” siger Maximilian Missoni.

Sjov ide, som Polestar ikke er først med. Allerede i 2019 fremviste Lexus en konceptbil med samme ide om en autonom drone. Lexus havde dog tanker om, at dronen også skulle være en form for personlig hjælper.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.