×
Elbiler

Rift om de elektriske mikrobiler – udsolgt indtil 2021

Der er stor interesse for de elektriske mikrobiler fra VW, Skoda og Seat fra danske bilkøbere, men fabrikken kan ikke levere.

Vi har kun tilbagelagt fem måneder og fire dage af 2020, men allerede nu er der udsolgt af de elektriske mikrobiler fra VW, Skoda og Seat. Nye kunder kan reelt først få trillingerne e-Up, Citigo iV og Mii Electric i 2021, skriver FDM, der har snakket med importørerne.

Skoda har simpelthen valgt at fjerne Citigo iV fra sin hjemmeside og siger til FDM, at modellen er ”totalt udsolgt resten af året”. Seat stemmer i og siger, at man ikke forventer at få flere til Danmark før i begyndelsen af 2021. Hos Volkswagen oplyses leveringstiden på e-Up til seks måneder – altså en levering til december.

Den lave pris på bilerne – den ligger mellem 150.00 og 160.000 kroner – har vakt stor interesse hos danskerne, men leveringerne fra fabrikkerne kan slet ikke følge med. Og i virkeligheden er der ikke kommet specielt mange til landet.

Kigger man på antallet af registrerede eksemplarer af elektriske mikrobiler er tallene nemlig ret lave.

I årets første fem måneder er der kørt 121 nyregistrerede e-Up’er ud fra forhandlerne – og det er storsælgeren af de tre. Seat har leveret 26 eksemplarer af Mii Electric, mens der kun er registreret sølle 12 eksemplarer af Skoda Citigo iV. Det viser tal fra De Danske Bilimportører. Til sammenligning er der solgt 1.056 eksemplarer af Tesla Model 3 i samme periode. 

Her er fem bedst sælgende elbiler i 2020 indtil videre:

#ModelAntal
1Tesla Model 31.056
2Volkswagen e-Golf483
3Hyundai Kona252
4Renault Zoe183
5Nissan Leaf149

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.