×
Elbiler

Så blev Renault Twingos elektriske tvilling officiel

Renault er klar med alle specs på den elektriske Twingo-tvilling, der kommer ud til forhandlerne senere i år.

Lad det være sagt med det samme, hvis du er i tvivl: Renault Twingo ZE er en udpræget bybil. Den har kort rækkevidde og den tager sin tid om at lade batteriet op igen. Til gengæld er bilen – forhåbentlig – forholdsvis billig.

Den danske pris er desværre ikke klar, men målt ud fra design og kapacitet kommer den i direkte konkurrence med Seat Mii Electric, VW e-Up og Skoda Cigito-e iV – altså de mindste (og billigste) elbiler på banen.

Franskmændene har udrustet den lille, baghjulstrukne bybil med et batteri på bare 22 kWh, men hævder, at det kan fragte bilen op til 250 kilometers bykørsel på en opladning ifølge WLTP. Ved blandet kørsel falder rækkevidden dog til 180 kilometer (WLTP).

Renault mener, at det er rigelig, da undersøgelser viser, at ejere af mikrobiler i Europa dagligt kører omkring 30 kilometer.

Til gengæld er Renault Twingo ZE også pænt sløv at lade op. Ved en 11 kW ladestander vil det tage lidt over to timer at lade batteriet fra 0-80 procent, mens det klares på 63 minutter ved en 22 kW ladestander, hvilket er det bedste, den kan præstere.

Den elektriske motor er på 60 kW, hvilket giver bilen noget der svarer til 82 heste og 160 Nm. Topfarten er på 135 kilometer i timen.

Ved siden af rattet er bilen forsynet med en 7-tommer stor trykfølsom skærm, der skal give adgang til “Twingos nye tilslutnings-funktioner”, der ud over en smartphone-app også dækker over Renault Easy Connect-tjenesten.

Herunder en god håndfuld billeder af den nye Renault – klik for at forstørre dem:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.