fbpx

 

 

 

 

DRTV

Så er det nye DRTV landet

DRTV er blevet genopbygget fra bunden, for at kunne tage kampen op mod Netflix, HBO og de øvrige streamingtjenester. I dag er der premiere.

Siden juni måned har DRTV kørt betatest af sit nye DRTV, og nu er dørene blevet åbnet, så alle og enhver kan komme ind i butikken. Hele tjenesten er blevet gentænkt fra bunden, så den kan konkurrere mod de kommercielle streamingtjenester – mest prominent er det, at hver bruger nu kan få skræddersyet sit indhold.

– DRTV indeholder flere tusinde programmer, og hver eneste dag kommer nye til. Den nye version af DRTV skal sikre, at det indhold kommer bedre i spil og skaber værdi for den enkelte bruger, siger digital chef Michael Arreboe fra DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjenesten har også fået en grafisk overhaling, der skal gøre plads til de programmer og kanaler, der flytter ind på tjenesten efter nytår. DR lukker til nytår flere traditionelle tv-kanaler som en del af spare- og udviklingsplanen, der udspringer af seneste medieforlig og de politisk besluttede besparelser på DR. En del af programmerne og indholdet fra disse kanaler vil fra nytår rykke over på DRTV.

– Fra nytår er det stedet, hvor børn og unge finder deres tv-programmer, da vores tv-indhold til store børn og unge kun vil være tilgængelig via DRTV, når DR Ultra og DR3 forsvinder som flow-kanaler, siger Michael Arreboe.

Her er nogle af nyhederne, du kan se frem til:

  • Videosløjfer på forsiden, skal fungere som appetitvækkere. I og med at DRTV nu bliver en selvstændig streamingtjeneste i stedet for et ”DR arkiv” kan det ikke forventes at brugerne kender de udsendelser, der vises på forsiden. Nu giver DR en smagsprøve.
  • Mere personlig brugeroplevelse skal give anbefalinger af udsendelser og programmer, baseret på ting du har set tidligere. Det bliver også muligt at se videre på udsendelser, du har været i gang med at se på en anden enhed, direkte fra forsiden. Programmer, du allerede har set, fjernes fra forsiden, så den opleves mere dynamisk.
  • Nye indgange og indholdssider skal give en ensartet oplevelse og gøre det nemmere at komme i gang med at se udsendelsen.
  • Ny tv-guide men stadig med mulighed for at starte programmer direkte fra guiden.
  • Muligheder med log in. Det er fortsat ikke et krav at man skal logge ind på DRTV, men det anbefales for at personalisering og se videre-funktion fungerer optimalt.
  • Flere profiler. Til gengæld bliver det muligt at oprette flere profiler – blandt andet kan man oprette underprofiler til sine børn, så de beskyttes mod upassende indhold.

Som bruger vil man automatisk blive lukket ind i det nye DRTV, når man opdaterer appen på mobiltelefon og tablet – eller besøger hjemmesiden dr.dk/drtv .

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button