×
TeknologiTophistorie

Sådan Googlede danskerne i 2023

Træthed og kaffetrang fylder mere end nogensinde – både i Danmark og globalt. Her er listerne over årets søgninger på Google.

Er du træt og kaffetrængende? Naboen har det sandsynligvis på samme måde. I hvert fald hvis man skal bruge søgninger på Google som en indikator på en “folkestemning”.  I 2023 steg danskernes søgninger på træthed med 15 procent til det klart højeste niveau nogensinde.

Samlet set er søgninger relateret til træthed steget med 200 procent siden 2017 og frem til i dag. Det er også en klar global tendens. Under coronatiden toppede emner som angst og depression. Men er det især ord som ”svimmelhed”, ”hovedpine”, “symptomer”, “kronisk”, “ekstrem” og “stress”, vi søger på. 

– Danskernes Google-søgninger er en strømpil på sindsstemningen i befolkningen, og det har ærlig talt været lidt nedslående at følge her i 2020’erne, hvor den ene krise, krig og katastrofe har afløst den anden. Derfor er det måske ikke så underligt, at trætheden har meldt sig, både hos danskerne og i resten af verden, siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

Sideløbende – både i Danmark og globalt – er søgninger på kaffe og koffein steget markant til det højeste niveau nogensinde. I Danmark er søgninger på koffein fordoblet inden for de seneste to år. Det er især hurtige energidrikke og café-kaffe, der optager danskerne, mens søgninger på eksempelvis kaffemaskiner til hjemmet ligger på et stabilt niveau.

Irma og Holger Rune

Blandt de spørgsmål, der derudover har optaget danskerne mest i år, er lukningen af Irma, lanceringen af energidrikken Prime og konflikten mellem Israel og Hamas.

Ser man på de mest Googlede personer, når sportsikonerne Holger Rune og Jonas Vingegaard nye højder i 2023. De er stærkt efterfulgt af popstjerner som Taylor Swift og Tobias Rahim, som lå nummer ét på listen sidste år. 

Inden for “vores” felt, tech, film og tv, er der en klar nummer et i ChatGPT, som har været med til at give kunstig intelligens et folkeligt gennembrud.

Herunder et udpluk af listerne. ‘Højdespringerne’ er de søgeord, som er steget mest i 2023, set i forhold til 2022.

Mest googlede personer i 2023

 1. Holger Rune
 2. Jonas Vingegaard
 3. Taylor Swift
 4. Tobias Rahim
 5. Lise Nørgaard
 6. Matthew Perry
 7. Mikkel Hansen
 8. Tina Turner
 9. Mette Frederiksen
 10. Andreas Mogensen

Højdespringere Film/TV/tech

 1. ChatGPT
 2. Oppenheimer
 3. Matthew Perry
 4. iPhone 15
 5. Barbie Movie
 6. The Last Of Us
 7. Britt Bendixen
 8. Onkel Reje
 9. David Beckham
 10. Dansegarderoben

Højdespringere – musik

 1. Peter Belli
 2. Tina Turner
 3. Sussi & Leo
 4. Sinead O’Connor
 5. Eddie Skoller
 6. Dario Campeotto
 7. Reiley
 8. Jeremy Renner
 9. Simon Kvamm
 10. Loreen

Højdespringere – spørgsmål

 1. Hvornår lukker Irma?
 2. Hvornår kommer Prime til Danmark?
 3. Hvem er Hamas?
 4. Hvem har fri 1. maj?
 5. Hvad gør man hvis man er hacket på Facebook?
 6. Hvad gør Ashwagandha?
 7. Hvem skal med til prinsens fødselsdag?
 8. Hvem er Wagner-gruppen?
 9. Hvor meget koffein er der i Prime?
 10. Er der afbrændingsforbud?

Læs også: Sådan Googlede danskerne i 2022.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.