×
Mobil og tablets

Samsung Galaxy S6

Samsung har med Galaxy S6 taget et stort designmæssigt skridt væk fra plastik-mobil til aluminium. Telefonen har en aluminiumskant, der på samme tid minder om en blanding af noget vi kender fra både iPhone 6 og Samsungs egen Galaxy Alpha A. Det ser rigtig godt ud, og føles også som lækker kvalitet.

Kraftfuld smartphone
Udseendet er i orden, og vi må sige, at indmaden er mindst lige så attraktiv. Samsung har udstyret telefonen med en 64-bit octa core-processor fordelt på 2,1GHz quad core og 1,5 GHz quad core. Det giver tempo,der kan mærkes i alle situationer, og i vores benchmark test med Antutu scorer GalaxyS6 70.647 point.

Der er altså et pænt stykke ned til nærmeste konkurrent i Danmark, som er HTCs M9, der scorer mellem 50.000 til 70.000 point med Antutu. Det giver et fingerpeg om, hvor hurtig Samsungs nye topmodel er. Og det er ikke bare tomme tal. For uanset, hvad vi bruger telefonen til, så er Galaxy S6 altså mærkbart hurtigere end andre mobiltelefoner, vi har haft i hænderne.

Hurtigt kamera
Hovedkameraet er på 16 MP udstyret med et lysfølsomt f/1,9 objektiv. Kameraet er det eneste, der ødelægger telefonens flade profil. Det stikker nemlig et par millimeter ud på bagsiden. Trykker man to gange på home-knappen, starter kameraet op på cirka ét sekund. Det er en virkelig god funktion, som giver mulighed for at knipse lynhurtige fotos.

Når vi kigger på vores fotos, kan vi tydeligt se, at Samsung har knækket koden for farvegengivelsen, der præcist rammer motivets farver. Og når billederne så samtidig bliver knivskarpe, så er det nemt at sige pæne ting om kameraet i S6. Vi må sige, at Samsung efter vores smag har ramt det perfekte mobilkamera med Galaxy S6.

Trådløs opladning indbygget
Når man står med telefonen i hånden, føles den virkelig slank. Men det er faktisk lykkedes at få plads til teknolog til trådløs opladning i den tynde telefon. Så hvis man tilkøber Samsungs trådløse oplader, eller går en tur i Ikea, kan man altså nøjes med at lægge telefonen på opladeren i stedet for at fumle rundt med kabler og porte.

Ekstra features
Samsung giver brugerne en række ekstra features med påmobilen. Det er for eksempel fitness- og sundheds app’en S Health, som også kan måle pulsen ved hjælp af den indbyggede flash på telefonen. S Voice gør det muligt at starte apps, ringe op eller sende SMS beskeder ved at tale til sin S6. Og så er det muligt at bruge mobilen både til arbejde og fritid med ensikkerheds-app fra Knox, der gør det muligt at oprette et krypteret område på mobilen til arbejdsrelateret indhold.

Desværre har Samsung droppet plads til et microSD-kort, så man kan altså ikke længere selv smide ekstra lagerplads i telefonen.

Samsung kan noget med skærme
Lige siden Tab S kom på markedet sidste år, har Samsung i vores øjne leveret nogle helt forrygende skærme. De kalder dem Super AMOLED, og Galaxy S6 er udstyret med den nyeste af slagsen. Den måler 5,1 tommer og har en Quad HD opløsning på 2560 x 1440 pixel med 577 ppi. Vi skulle hilse fra vores øjne og sige tak for det, for det er altså en af de fedeste skærme, vi har kigget på. Det skyldes ikke kun, at billedet står knivskarpt. Farverne virker meget levende og klare, og så er det lykkedes Samsung at skabe dybde i billedet. Det er fantastisk flot.

En mobil til det hele
Samsung Galaxy S6 er en værdig topmodel. Vi er retbegejstrede for, at Samsung har fokuseret på følgende funktioner: Kamera, skærmog råstyrke. Det giver en mobil, der på alle områder rummer forbedringer. Den er så kraftfuld, at den efterlader resten af feltet hostende i en støvsky i bakspejlet. Det samme gælder i øvrigt kamera og skærm, så her har Samsung lavet en mobil, der for alvor har fortjent en plads højt på Android tronen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.