×
Gadgets

Samsung vil fordoble mobilens batterilevetid

De fleste af os har efterhånden vænnet os til, at mobilen skal ligge til opladning natten over, så den kan klare næste dags strabadser. Men sådan behøver det ikke være i nær fremtid. Samsung Research and Development mener nemlig, at de har løst problemet, så de kan fordoble batterilevetiden uden at batteriet vokser fysisk. Det skriver Business Korea.

Det er temmelig godt nyt, for i modsætning til udviklingen i resten af tech-land, så udvikler batteriteknologien sig umådelig langsomt. Batterikapaciteten i lithion-ion-batterier er kun knapt blevet fordoblet siden Sony introducerede teknologien tilbage i 1990’erne.

Ved at erstatte den eksisterende grafit-katode med en silicium-katode, belagt med grafen, er det lykkes for Samsung-forskerne at øge batteriets energitæthed uden at øge batteriets størrelse. Resultaterne er blevet offentliggjort i det naturvidenskabelige tidsskrift Nature Communications. Her kan nørder få en nærmere indføring i løsningen.

Der er ingen grund til at sætte den trofaste smartphone til salg på nettet. Ifølge forskerne går der mindst to til tre år inden forbedringerne finder vej til konsumentprodukter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.