×
Elbiler

Se video: Ny software gør Tesla endnu mere selvkørende

Tesla ejere kan næsten ikke vente - version 9 af softwaren er meget tæt på og gør bilen næsten helt selvkørende

OPDATERING: Tesla har netop meddelt, at den udvidede Autopilot bliver udskudt på ubestemt tid. Vi følger sagen.

For mange ejere af en Tesla er det som at være barn og vente på juleaften når der er ny software på vej. Og den næste opdatering er måske endda endnu mere interessant end normalt, for nu bliver Teslaen om muligt endnu mere intelligent.

Næsten selvkørende

Teslas Autopilot system er i forvejen ret intelligent (som vi demonstrerer i denne video) men fra version 9 af softwaren vil bilen få endnu flere selvkørende egenskaber. Eksempelvis vil den nu selv overhale biler der kører langsommere – som videoen ovenover illustrerer. Den vil også selv vælge den rigtige vognbane når der er forgreninger på motorvejen. Indtil videre er det dog kun på veje i USA, denne funktion vil kunne bruges, men forvent at det også kommer til Europa inden for ret kort tid efter lanceringen.

Nyt interface

Udover Autopilotens opgraderinger bliver interfacet i softwaren også mere moderne at se på og betjene, ligesom det er blevet muligt at optage video på en USB nøgle via kameraet foran på bilen – en såkaldt Dashcam funktion. Der er også udvidet funktionalitet i samarbejdet med smartphones – eksempelvis kan du nu starte navigation direkte fra telefonen – for eksempel ved at dele en navigation fra Google Maps med din bil.

Indtil nu er Version 9 installeret på ca. 2.700 biler, men i løbet af de næste uger vil alle Tesla ejere få mulighed for at installere softwaren.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.