Elbiler

Seat Mii electric får danmarkspremiere til marts

Seats første elektriske bil, Mii electric, kommer til Danmark til marts. Den lille bybil har en rækkevidde på op til 358 kilometer.

Seat fortæller i dag i en pressemeddelelse, at firmaets første elbil, Seat Mii electric, kommer til Danmark i marts måned næste år. Mikrobilen skal kickstarte Seats elektriske ambitioner, der inkluderer elbilen Seat el-Born og en række plugin-hybrider.

– Elektrificeringen sker med stor hastighed. På verdensplan voksede markedet for eldrevne biler med 75 procent i årets første otte måneder, og SEAT er parat til at fortsætte den udvikling. Mii electric er starten på vores rejse og giver samtidig markedet en økonomisk overkommelig elbil, siger Luca de Meo, der er topchef for Seat.

Den elektriske udgave af Mii ligner til forveksling sin benzindrevne forgænger. Men Mii electric er udstyret med et 32,3 kWh-batteri, der giver bilen en rækkevidde opnå op til 260 kilometer (WLTP). Kører man kun i byen, er rækkevidden helt op til 358 kilometer (WLTP) lover Seat. 0-100 km/t. sker på 12,3 sekunder, og tophastigheden er 130 km/t.

Seat Mii electric kan hurtiglade med 40 kW DC med et CCS-stik, hvilket oplader batteriet til 80 procent på en time. Muligheden for at lade med DC stik er i øvrigt standard i Mii electric. Lader man med 7,2 kW AC ved en ladestander i byen eller en ladeboks hjemme, tager en opladning til 80 procent cirka 4 timer.

Seat Mii electric
Kabinen i Seat Mii electric.

Ekstraudstyr

Inde i kabinen er instrumentbordet beklædt med en særlig Seat Mii electric-folie, ligesom bilen har klimaanlæg, højdejusterbart førersæde med varme og smartphone-integration med DriveMii App. Standardudstyret omfatter desuden varme i forruden, vejbaneassistent, trafikskiltegenkendelse, lys- og regnsensor og LED-kørelys.

Seat Mii electric giver adgang til Seat Connect, som er en app på smartphonen, hvor man bl.a. kan styre bilens klimaanlæg, så man på forhånd kan opvarme kabinen på en kold vinterdag og køle kabinen på en varm sommerdag.

Den danske pris er endnu ikke fastlagt, men i betragtning af, at Mini Cooper SE har stort set samme bestykning og en prislap på 265.000 kroner forventer vi ikke, at den kommer i nærheden af den kvarte million. Læs mere hos Seat.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.