fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Skoda giver deres nye elektriske SUV navn: Enyaq

Skoda er på vej med deres egen elbil baseret på Vision iV konceptet

Skoda, som i snart 20 år har været ejet af Volkswagen, er – ligesom resten af koncernen – på vej med flere nye elbiler. Nu har den første af de nye biler, baseret på Vision iV som blev vist ved bilmessen i Geneve sidste år, så fået sit navn: Enyaq.

Samme platform som ID.3

Enyaq bliver bygget på Volkswagens MEB platform, der er den samme som Volkswagens egen ID.3 bliver bygget på. (Læs mere om ID.3 og se vores video her). Bilen bliver drevet frem af to elektriske motorer der tilsammen yder 302 hestekræfter. Batteriet på 83kWh skulle række til ca. 500 km (WLTP standard) – hvilket i øvrigt også er det samme som den “store” ID.3. Der skulle efter sigende komme tre forskellige udgaver med forskellig rækkevidde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ladehastigheden er der ikke noget specifikt om, bortset fra at bilen skulle kunne lade til 80% på under 30 minutter. Det indikerer, at den er udstyret med mulighed for opladning med mindst 150kW.

2 modeller

Enyaq kommer i første omgang i en SUV udgave, der skulle være rummelig og praktisk – og senere i en mere sporty version. SUV’en skulle være at finde på gaden her i Europa engang i løbet af i år, men der er ikke sat nærmere dato på endnu. Den efterfølgende coupé forventes derimod først i 2021 – og den skulle eftersigende komme til at ligne Vision iV en del, hvilket de fleste formentlig ikke vil have noget imod. (se vores galleri med Vision iV herunder.) Vi skal dog nok desværre ikke forvente hverken skjulte håndtag eller “mågevinger” på Enyaq.

Back to top button