ElbilerTophistorie

Škoda lancerer ENYAQ iV med over 500 km rækkevidde

Škoda er klar med en ny elbil, deres ventede ENYAQ iV, og den kan godt blive en ganske habil konkurrent til eksempelvis de billige kinesiske biler der lige nu dukker op på markedet. ENYAQ iV er bygget på MEB platformen, ligesom eksempelvis den nye VW ID-3 (og ID-4).

Tre modeller – fra 340 km rækkevidde

Bilen kommer i tre forskellige modeller – med batterier der leverer rækkevidde på imellem 340 og 510 km (WLTP). Den hurtigste leverer 225 kW, hvilket betyder en accelleration fra 0 til 100 km/t på 6,2 sekunder.

Den “billigste” model med 340 km rækkevidde kan oplades med højst 50 kW – hvilket er det absolutte minimum på biler, der skal bruges til længere ture. Men den næstmindste model kan lades med 100kW, og de resterende kan oplades med 125kW, hvilket placerer Škoda ENYAQ iV nogenlunde midt i feltet når vi taler elektriske SUV’er. Det er sjældent at producenterne laver så forskellige muligheder over en enkelt bilmodel.

Tophastigheden for alle biler undtagen topmodellen er 160 km/t – topmodellen kan køre op til 180 km/t.

Simpelt interiør

Škoda går i en lidt anden retning end mange af konkurrenterne, når man kigger på indretningen og design af instrumentpanelet. Her er ikke voldsomt mange knapper – i stedet er der blevet plads til en stor skærm, hvorfra mange af funktionerne i bilen skal styres. Det er ikke helt så voldsomt som eksempelvis Teslas Model 3, men der er ikke nær så mange knapper som flere af konkurrenterne “pryder” instrumentpanelet med.

ENYAQ iV priser fra ca. 350.000 kr.

Prisen ventes at begynde ved ca. 35.000€ – eller omkring 260.000 danske kroner. Vi venter at den reelle pris i Danmark bliver fra omkring 350.000 kroner. Den første ENYAQ iV model, kaldet Founders Edition, bliver leveret i foråret 2021.

Herunder kan du se billeder af den nye bil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.