Elbiler

Skodas elektriske SUV Enyaq iV får trækkrog

Den eldrevne SUV Skoda Enyaq iV kommer med batterier i tre størrelser, en rækkevidde på op til 500 kilometer – og trækkrog.

Skoda har i dag løftet en stor del af sløret for sin kommende elektriske SUV – og der er gode nyheder til jyder og andre bilister, der sætter pris på krogen. Skoda Enyaq iV er nemlig godkendt til at få hægtet 1.200 kilo bagpå. Dog kun den største variant – der bliver nemlig hele fem varianter at vælge mellem. 

De fem varianter er baseret på tre forskellige batteristørrelser. Indstigningsmodellen bliver Skoda Enyaq iV 50, der har et batteri på 55 kWh, en elmotor på 109 kW (148 hk) og en rækkevidde på op til 340 kilometer (WLTP).

Rækkevidden når op på 390 kilometer, hvis man i stedet vælger Enyaq iV 60, der har et batteri på 62 kWh og en elmotor på 132 kW (179 hk). Den længste rækkevidde får man med Enyaq iV 80. Den har et batteri på 82 kWh, en elmotor på 155 kW (211 hk) og en rækkevidde på op til 500 kilometer.

Fælles for de tre varianter er elmotoren placeret på bagakslen, men derudover er der to varianter, som også har en elmotor på forakslen og dermed firehjulstræk. Det er Skoda Enyaq iV 80X med i alt 195 kWh (265 hk) og Enyaq iV RS med i alt 225 kWh (306 hk). Sidstnævnte bliver den stærkeste serieproducerede Skoda nogensinde. Selv om den er en stor og rummelig SUV, er 0-100 km/t. overstået på bare 6,2 sekunder, og topfarten er 180 km/t. Desuden må den som sagt trække op til 1.200 kilo. Begge varianter med firehjulstræk har en rækkevidde på op til 460 km.

Skoda Enyaq iV

Fælles for de fem modeller er, at bilen kan oplades med 11 kW AC via en hjemmeladeboks eller 125 kW DC på en hurtiglader ude i byen. Ja, man kan også lade med 2,3 kW AC i en stikkontakt, hvis man har tålmodigheden …

Bygget på MEB-platformen

Ligesom Volkswagen ID.3, der er lige om hjørnet, og Volkswagen ID.4, som vi har skrevet om her, er Skoda Enyaq iV baseret på VW’s MEB-platform. Bilen er 4.648 mm lang, 1.877 mm bred og 1.618 mm høj, og akselafstanden er 2.765 mm.  Bagerummet snupper gladeligt 585 liter bagage, fortæller Skoda.

Interiøret byder på mindst lige så mange nyheder som resten af bilen, lover Skoda. Eksempelvis introducerer Enyaq iV et nyt koncept med bæredygtige materialer såsom kunstlæder baseret på olivenolie. Desuden sætter modellen nye standarder for opkobling og infotainment i en Skoda, og det hele kan styres på en fritstående skærm på 13 tommer. Dertil kommer muligheden for bl.a. et head-up-display med augmented reality.

Skoda fortæller også, at der vil blive produceret 1.895 styk af en særlig Fonders Edition med specielle features i anledning af Skodas 125-års jubilæum i år. Bilen forventes at blive introduceret i Danmark i 2021. Prisen er der naturligvis ikke et pip om endnu.

Her er nogle af de nye billeder, som Skoda har frigivet af bilen (klik for større):

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.