×
TeknologiTophistorie

Google gennemtvinger sin besked-standard

Nu skal du ikke længere vælge, om du vil benytte RCS i beskeder elller ej. Det kan give problemer, hvis du skifter mellem iPhone og Android.

Er dine bobler grønne eller blå? Eller med andre ord: bruger du Android eller Phone? Beskedsystemerne på de to platforme er ikke kompatible, hvilket har givet udfordringer gennem årene. Ikke mindst, hvis man rykkede fra den ene platform til den anden. Google satser på RCS-standarden, mens Apple med iMessage har sit eget lukkede system.

Hidtil har man selv skullet vælge, om man ville aktivere RCS på sin Android-enhed. Men nu har Google besluttet, at det skal være slået til som standard i Message app’en. Det fortæller selskabet på deres support-sider.

Årsagen til Googles beslutning er sikkerhed. Samtidig oplyser Google, at beskeder gennem RCS-systemet nu er krypteret fra ende til anden uanset typen af ​​besked.

Det kan give problemer, hvis man har flere enheder, flere SIM-kort eller skifter mellem de mobile platforme. Både RCS og iMessage er nemlig knyttet til telefonnummeret. Har du eksempelvis iMessage aktiveret på telefonnummeret, men bruger en Android-telefon, modtager du ikke beskeder fra andre iMessage-brugere.

Apples enegang …

Google har længe forsøgt at få Apple til at omfavne RCS-standarden, men uden held. En artikel fra New York Times i februar måned, konkluderede nemlig, at iPhones dominans delvist bygger på frygten for grønne bobler.

Samtidig fungerer iPhone som en “isbryder”. Når først man har købt en iPhone, er der gode chancer for, at man også køber et andet Apple-produkt.

Men Apples enegang i iMessage kan alligevel snart være en saga blot. EU har nemlig barslet med en plan om, at alle større besked-systemer skal kunne tale sammen på tværs.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.