fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Smugkig på Mercedes-Benz EQS elektriske sedan

Mercedes har givet heldige amerikanske journalister et smugkig på deres kommende elektriske sedan EQS. Vi andre må nøjes med billederne.

Mercedes-Benz har i denne uge givet amerikanske journalister et smugkig på en præ-produktionsudgave af den kommende elektriske sedan EQS ved et event i Los Angeles. Selv om eventet var forbeholdt amerikanere, har Mercedes været så venlige at forsyne os med billeder af bilen – se dem i galleriet nedenfor.

Mercedes-Benz lancerede sin generation af ’EQ’-elbiler med SUV’en EQC sidste år. EQS’en er derimod en sedan fra samme garage som Mercedes-Benz S-klassen og den forventes at komme ud til forhandlerne enten sidst på året eller i starten af 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved eventet blev både Vision EQS, der er konceptbilen, samt en præ-produktionsudgave frem. Sidstnævnte er nærmest identisk med den model, der blev spottet i sneen i Sverige i december måned.

Mercedes har planlagt at udvide EQ-serien med fire yderligere modeller de kommende år (EQA hatch, EQB SUV, EQE sedan og EQG), men EQS bliver efter sigende den største og dyreste af modellerne. Her er de tekniske data, som Mercedes-Benz har fortalt om bilen indtil videre:

Rækkevidde (WLTP)Op til 700 km.
MotorOmkring 350 kW
Acceleration (0-100)< 4,5 sekund
Tophastighed> 200 km/t.
TorqueOmkring 760 Nm
BatteripakkeOmkring 100 kWh
Opladning (DC)350 kW
Dimensioner5295 x 1436 x 2077

Og her kommer så galleriet. Præ-produktionsmodellen er den, der er camoufleret – den “glatte” model er Vision EQS konceptbilen:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button