ElbilerTophistorie

Solid-state batterier leveres til Nio til september

Nio får den første sending af solid-state batterier til september og de puttes i de første biler i løbet af fjerde kvartal.

Som vi kunne fortælle tidligere på ugen, hævder kinesiske Nio, at de er klar med elbiler med solid-state batterier allerede senere i år. Nu er der nyt i sagen. Det er nemlig blevet bekræftet at leverandøren er WeLion og at den første sending ankommer til Nio i september måned. Altså om mindre end to måneder.

Det er dog ikke et “rent” solid-state batteri, men et såkaldt “semi-solid-state batteri”, hvilket kan forklare hvorfor Nio pludselig kan hive det ind fra højre, i en tid, hvor alle kæmper om at komme først med solid-state.

Præcis hvad den kemiske forskel mellem semi og “rigtige” solid-state batterier er, er det ikke lykkes mig at finde ud af. Men de er efter sigende både lettere og mere holdbare end traditionelle litium-ion baserede batterier. De har også en væsentlig højere energitæthed.

Den angivne energitæthed i Nios semi-solid-state er på 360 Wh/kg. Til sammenligning har batteriet i en Tesla Model 3 Long Range en energitæthed på bare 150 Wh/kg (rettelse: 260 Wh/kg siden 2020).

Fire kinesiske batteriproducenter – WeLion, ChingTao Energy Development, Ganfeng Li Energy og ProLogium Technology – har alle valgt at udvikle semi-solid-state batterier som en overgangsteknologi.

De er åbenbart ikke væsentligt dyrere at producere, end de traditionelle litium-ion baserede batterier.

Produktionen af de første biler med de nye batterier starter i fjerde kvartal. Nio ET7 vil være det første køretøj, der udstyres med det 150 kWh store batteri. Det vil, ifølge producenten, give bilen en NEDC rækkevidde på over 1.000 km.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.