×
ElbilerTophistorie

Serieproduktionen af Nios semi-solid-state batteri er startet

Nu er det første af Nios 150 kWh store semi-solid-state batterier kørt af samlebåndet. Batteriet giver rækkevidde på op til 1.055 kilometer.

Nio har startet serieproduktionen af sit 150 kWh store semi-solid-state batteri. Det første batteri kørte af samlebåndet den 3. april. Begivenheden blev ifølge billeder, der der delt af flere bloggere på kinesiske Weibo, markeret med en ceremoni i Nanjing, Jiangsu-provinsen.

Batteriet blev vist frem allerede i januar 2021, da Nio ET7 blev lanceret og skulle egentlig have været i produktion allerede i 2022. Batteriet giver selskabets biler en rækkevidde på op til 1.055 kilometer.

Planen er, at de store batterier skal indgå og cirkulere i Nios Battery As A Service-koncept i Kina allerede inden sommer. Det er uvist om, og i så fald hvornår, de kommer til Europa.

semi-solid-state
Et af de billeder, der er blevet delt på Weibo.

Da batteripakken bygger på ny semi-solid-state teknologi, er pakken i øjeblikket temmelig dyr. Nio-medstifter og præsident Qin Lihong nævnte i februar 2023, at batteripakken alene koster omtrent det samme som en ET5. En bil, der herhjemme står i 424.000 kroner inklusive batteri.

Skulle Nio vælge at sende batteripakken mod Europa, er det slet ikke sikkert at vi får den at se i Danmark. I midten af marts fortalte FDM, at Nio har skruet kraftigt ned for aktiviteterne herhjemme. På halvandet år er der blot blevet leveret 56 biler og ud af dem, er blot 12 købt af private. Nio har derfor opsagt de fleste ansatte ligesom planerne om et Nio House på Kultorvet i København er droppet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.