GadgetsTophistorie

Sonos køber skotsk hovedtelefonproducent

Sonos køber aktiemajoriteten i det britiske hovedtelefonfirma Origin North Ltd, der tidligere hed RHA Audio.

Der har i flere år gået rygter om, at Sonos bygger på trådløse hovedtelefoner, der skal kunne kobles gnidningsfrit på Sonos-systemet. Der bæres ved til det bål efter at selskabet har købt aktiemajoriteten i det skotske firma Origin North Ltd, der producerer netop hovedtelefoner.

Igennem de seneste ti år har Origin North produceret hovedtelefoner i alle former og størrelser, herunder både in-ear udgaver og over-ear modeller. Ifølge tidligere patentansøgninger brygger Sonos på begge typer hovedtelefoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge officielle dokumenter, der kan læses her (PDF, åbner i ny fane) har Sonos købt “75 procent eller mere” af aktierne i Origin North, med virkning fra den 26. oktober.

Mediet Forbes spekulerer i, at Sonos vil overtage både teknologi og forsyningskæder fra det skotske selskab til at køre sine egne hovedtelefoner i stilling.

Ifølge både rygter og patentansøgninger er planen, at Sonos hovedtelefoner skal fungere på wifi, når man er inden for hjemmets fire vægge og på Bluetooth, når man er på farten. En kombination der blev introduceret sammen med Sonos’ seneste højttaler, den transportable Sonos Roam fra april måned (læs vores anmeldelse her).

Igennem sine ti års eksistens har Glasgow-firmaet Origin North skiftet navn adskillige gange. Det startede som Reid and Heath Acoustics, siden kom det til at hedde både Reid Heath Limited og RHA Technologies Ltd, inden det i juni endte på Origin North Ltd.

Selskabets hjemmeside kan stadig findes på rha-audio.com og viser, at der de seneste år har været satset primært på true wireless-hovedtelefoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.