×
TeknologiTophistorie

Sonos: Nye tyverianklager mod Google

Slagsmålet fortsætter. Sonos anklager nu Google for at overtræde fem yderligere patenter – og har anlagt endnu en sag mod giganten.

Slagsmålet mellem Sonos og Google fortsætter. Sonos satte det første stød ind i januar måned, da de beskyldte Google for at krænke fem patenter, der gør det muligt for trådløse højttalere at oprette forbindelse og synkronisere med hinanden. Google slog igen i juni måned med et modsøgsmål – og nu tildeler Sonos altså sit andet stød ved at hive Google i retten for at krænke yderligere fem patenter.

I den 87 sider lange anklage fokuseres der især på Google Chromecast Audio-teknologien, herunder muligheden for at overføre afspilning af musik til højttaleren fra din telefon og for at administrere forskellige musikrum rundt om i hjemmet.

“Google har valgt at fortsætte med at ignorere både intellektuel ejendomsret og indre amerikanske opfindere, og vi mener, at det er meget vigtigt, at Sonos, både for sin egen skyld og for andre mindre innovative virksomheder, står op for monopolister, der forsøger at kopiere og subsidiere deres vej til yderligere dominans,” siger en Sonos-talsmand i en erklæring.

Uvenskabet mellem de to virksomheder kommer efter at de i mange år har arbejdet relativt tæt sammen, for at integrere Googles tjenester i Sonos’ produkter, eksempelvis Youtube Music, Google Play Music og – ikke mindst – Google Assistant. Det er under dette samarbejde, at Google angiveligt skulle have ladet sig inspirere af partnerens teknologier.

Google, derimod, siger til nyhedstjenesten Digital Trends, at Google har arbejdet konstruktivt med Sonos og bygget specielle integrationer til selskabet.

 ”Sonos har fremsat vildledende udsagn om vores historie om at arbejde sammen. Vores teknologi og enheder blev designet uafhængigt. Vi benægter deres krav kraftigt og vil forsvare os mod dem,” siger talsmanden.

Så sent som i august måned udvidede Google funktionaliteten i sine Home-enheder, så det er blevet nemmere at håndtere multirumsopsætninger på Googles højtalere; noget der nok ikke har forbedret forholdet mellem de to parter.

Hvornår de tre retssager, der nu udgør slagsmålet, afvikles vides endnu ikke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.