StreamingTophistorie

Spotify giver sin app en større overhaling

Spotify præsenterede i går en række nyheder, som skal gøre det lettere og mere interessant at finde nyt indhold på streamingtjenesten.

Spotify afholdte i går eventet ‘Stream on 2023’, hvor de blandt andet præsenterede nyhederne der er på vej til deres app.

De beskriver selv ændringen, som den største der er sket siden lanceringen. En ny dynamisk brugerflade skal gøre det lettere for brugerne at finde og opdage nyt musik, nye podcasts og (endnu ikke herhjemme) nye lydbøger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spotify har fokuseret på, at det skal være let at få en smagsprøve på indholdet, inden man dykker ned i den nye sang, album eller podcast. Det sker blandt andet igennem en ny forside i app’en. Den fokuserer på lyd og billede via små klip. Ikke ulig TikTok, som mange allerede har pointeret må have været en stor inspirationskilde.

Et smugkig på den nye brugerflade i Spotify

Nyhederne fra Spotify

  • Musik og Podcasts og shows i Hjem-fanen. Få visuelle og lyd-smagsprøver på playlister, albums, podcast-episoder skræddersyet til dig. Du kan herefter let gemme eller dele, dykke ned i kunstnerens og podcastens side, afspille fra begyndelsen eller fortsætte hvor smagsprøven sluttede.
  • Nyt feed til opdagelse i Søgning. Scroll op og ned mellem korte filmklip med numre fra dine favoritgenrer. Gem herefter nemt sangen til en playliste, følg kunstneren eller del med venner. Alt sammen fra ét sted. Du kan også opleve relaterede genrer, ved at benytte hashtaggene der fremgår af feedet. Du vil også få vist smagsprøver på sange fra dine playlister, såsom Discover Weekly, Release Radar, New Music Friday.

Spotify forsikrer at dine favoritter ingen vegne går. Dine genveje og senest afspillede albums, sange og podcasts vil stadig fremgår øverst på Hjem-fanen.

  • DJ. Som vi fornyligt kunne fortælle, så har Spotify lanceret en personlig DJ, der spiller din favoritmusik baseret på kunstig intelligens.
  • Smart Shuffle. En ny oplevelse, der giver dine playlister et frisk nyt pust ved hver lytning. Funktionen tilføjer lignende sange i samme tone og genre, som din playliste allerede indeholder. Er du vild med et af forslagene, kan sangen tilføjes din playliste permanent med et enkelt tap.
  • Autoplay til Podcasts. Med musik kan man slå til, at musikken skal fortsætte med lignende numre, når albummet eller playlisten er slut. Nu bliver det muligt med podcasts, der vil spille en lignende podcast, når dit afsnit er slut.
Se nærmere på Smart Shuffle fra Spotify

Ændringerne er allerede begyndt at rulle ud og bør være tilgængelig for alle, inden for de næste par uger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.