×
TeknologiTophistorie

Stopper salg af el-ladcykler på grund af sikkerhedsrisiko

El-ladcykelproducenten Babboe har med øjeblikkelig virkning stoppet salget af alle sine ladcykler i Danmark.

Hollandske Babboe har indstillet salget af sine el-ladcykler i Danmark. Det sker efter at den hollandske fødevare- og forbrugersikkerhedsmyndighed, NVWA, har beordret Babboe til at stoppe salget i Holland på grund af manglende sikkerhed.

“Selvom vi absolut ikke har nogen indikationer eller indberetninger om sikkerhedsudfordringer her i Danmark, har vi alligevel for en sikkerheds skyld valgt at stoppe salget af cyklerne,” skriver selskabet i en meddelese.

Samtidig opfordrer de til, at ejere af cyklen stopper med at bruge cyklen, indtil ny information foreligger. 

De hollandske myndigheder mener, at rammen på nogle af ladcykel-modellerne kan gå i stykker. NVWA startede efterforskningen i slutningen af ​​2023 efter flere klager over stelbrud på Babboe-ladcyklerne.

“Dette kan føre til meget alvorlige skader. For eksempel hvis børn falder ud af kassen, mens de cykler. Især når det sker i tæt trafik,” skriver NVWA i en pressemeddelelse.

De oplyser videre, at det i øjeblikket undersøges, om der er grundlag for en strafferetlig efterforskning af Babboe.

Det er ikke første gang, at de hollandske el-ladcykler er i søgelyset. Tilbage i 2019 måtte selskabet trække en model tilbage efter at der var fundet fejl i rammen.

De følgende modeller er nævnt som problematiske i den hollandske rapport:

  • Babboe City/ City-E/ City Mountain
  • Babboe Curve/ Curve-E/ Curve Mountain
  • Babboe Big/ Big-E
  • Babboe Dog/ Dog-E
  • Babboe Max-E
  • Babboe Mini-E/ Mini Mountain
  • Babboe Pro Trike/ Trike-E/ Trike XL
  • Babboe Carve-E/ Carve Mountain

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.