×
Gadgets

Swatch laver trådløs betaling med analoge ure

Swatch, der er verdens største producent af ure, har besluttet sig for, hvordan tsunamien af smartwatches skal bekæmpes: Det skal gøres med et analogt ur, der kan udføre trådløs betaling. Visa er samarbejdspartner og teknologien er den samme som bruges i de nye kontaktløse dankort.

Swatch Bellamy, som uret hedder, kan bare to ting, nemlig vise tiden og betale i (de rigtige) butikker. Under urskiven er der monteret en NFC-chip, der kan kommunikere trådløst med f.eks. kasseapparater. Betal-via-uret transaktioner kræver ingen energi af uret, så det tærer ikke på urets batterilevetid.

Lanceringen er fastlagt til at ske i starten af 2016, men i første omgang kun i USA, Brasilien og Schweiz.

Swatch Bellamy er i øvrigt opkaldt efter den amerikanske forfatter Edward Bellamy, der i en novelle fra 1888 forestillede sig en verden, hvor kontanter var erstattet af kredit- og hævekort. Samtidig er “bel ami” fransk for “god ven”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.