TeknologiTophistorie

TDC lukker og slukker for 3G om to år

Du har to år til at udskifte din 3G-telefon. Ved udgangen af 2022 begynder TDC at lukke for 3G-netværket, for at give plads til 4G og 5G.

Nu har TDC sat en dato på nedlukningen af deres 3G-netværk i Danmark. Det sker for at give mere plads til de hurtigere 4G og 5G-netværk, men det kan altså efterlade enkelte brugere med ældre telefoner i problemer. Nu er det nok næppe læsere af denne hjemmeside, der har 3G-telefoner, men derimod ældre mennesker og personer uden det store dataforbrug.

– Kunderne vil derfor have minimum to år til at overveje at investere i en ny mobiltelefon, hvis deres nuværende ikke kan tilgå 4G- eller 5G-nettet. Samtidig vil det fortsat være muligt at gøre brug af vores landsdækkende 2G-netværk til tale og basale datatjenester uanset hvilken mobiltelefon eller hvilket udstyr, man har, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør, TDC NET.

Ifølge TDC er den årlige stigning i dataforbruget via mobilnetværket på 35-40 procent. For at imødekomme udviklingen og fremtidssikre deres mobilnet yderligere, sætter TDC derfor gang i planerne om udfasning af 3G-netværket for at øge kapaciteten til de hurtigere 4G og 5G-netværk.

– I TDC NET har vi en klar ambition om at tilbyde det bedst mulige mobilnet for hele landet. Derfor kigger vi løbende på, hvordan vi optimerer og videreudvikler kvaliteten af vores netværk til gavn for alle i Danmark. Her ser vi et klart behov for øget hastighed og mere kapacitet gennem vores 4G og 5G-netværk, siger Andreas Pfisterer.

TDC er det første danske teleselskab, der har sat dato på slukningen af 3G-netværket, men i en række andre lande er der allerede slukket – og flere andre teleoperatører herhjemme har planer om det samme.

3G-teknologien blev introduceret herhjemme i 2003. Omkring syv år senere kom 4G-teknologien på banen og i år er 5G-netværket blevet tændt. TDC hævder, at de allerede dækker 90 procent af danskerne med 5G.

Netværk2G3G4G5G
Etableret i Danmark1991200320102020
Udbredelse og brugLandsdækkende netværk, der kan bruges til tale i områder uden andre tilgængelige netværk, samt til basale datatjenester på udstyr af ældre datoLandsdækkende netværk, der i dag primært bruges til tale og datatjenester i områder uden 4G og 5GDet primære mobilnetværk i dagBruges til både tale og datatjenesterNyetableret mobilnetværk, der blev nationalt udrullet af TDC NET i 2020Dækker i dag 90% af Danmark og giver adgang til højere hastigheder og nye brugsscenarier
UdfasningIngen planerVed udgangen af 2022Ingen planerIngen planer

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.