Teknologi

TDC ruller 5G ud i ti nye områder

TDC er sammen med Ericsson gået i gang med at forberede mobilnetværket i syv danske byer og på tre småøer. Men det bliver først tændt sidst på året.

TDC har tidligere lovet et landsdækkende 5G netværk i Danmark i slutningen af 2020 og selskabet er nu gået i gang med at forberede mobilnetværket flere steder i landet. I sidste uge meldte TDC ud, at arbejdet er begyndt i syv byer og på tre småøer. Arbejdet kan betyde ”enkelte driftsforstyrrelser” de næste uger, advarer selskabet.

De syv byer er: Ballerup, Faaborg-Midtfyn, Fredensborg, Herlev, Nyborg, Svendborg og Sønderborg. Øerne er Fanø, Langeland og Ærø.

– Desværre betyder mobilopgraderingerne også, at man kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre,  siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

TDC skriver om 5G: ”5G vil være startskuddet til spændende fremtidige anvendelser såsom fjernstyrede robotter, droner, fjernoperationer og selvkørende biler samt øge mulighederne for, at den mindre iværksætter og den større, etablerede virksomhed kan udbygge sin position som digital frontløber”.

Ifølge selskabet stiger dataforbruget med cirka 40 procent om året, hvilket stiler større krav til netværket. Implementeringen af 5G vil ske gradvist og TDC forventer først at aktivere 5G-netværket i slutningen af 2020.

I december måned åbnede TDC for det hidtil største 5G-pilotprojekt i den nordsjællandske by Helsingør.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.