fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Telenor går all-in på eSIM

Alle kunder hos Telenor kan nu bytte deres fysiske simkort ud med et eSIM, så de får mulighed for to telefonnumre på samme telefon.

Teleselskabet Telenor tilbyder nu samtlige kunder at skifte det fysiske simkort i mobiltelefonen ud med et digitalt ditto – et såkaldt eSIM. Det elektroniske simkort gør det nemmere at skifte simkort og gør det samtidig muligt at have flere mobilnumre en enkelt mobiltelefon.

– At kunderne slipper for af fumle med at få simkortet ud og at de ikke længere behøver at vente på posten for et nyt simkort, er blot nogle af fordelene ved eSIM. Da simkortet er digitalt, kan det indstilles således, at kunderne kan have to numre tilknyttet den samme mobil, hvilket kan være en kæmpe fordel for alle vores kunder både på privat og erhverv, da mange kunder både har et arbejdsnummer og et privatnummer – de slipper nu for at have to telefoner, siger Christian Hoffman, direktør for privatmarkedet i Telenor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

eSIM virker til både mobiler, tablets og smartwatches. Telenor tilbyder i forvejen løsningen til smartwatches som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch.

Med eSIM (embedded SIM) gemmes de oplysninger, der tidligere befandt sig på det fysiske plastik-simkort, i stedet direkte på en chip i enheden. Hvis man skal have nyt simkort, behøver man altså ikke længere at henvende sig i en fysik butik eller bestille et nyt med posten. På få minutter kan man bestille en ny profil, som kan aktiveres uden omkostninger.

Også Telia, TDC / Yousee og elselskabet 3 tilbyder eSIM som alternativt til det fysiske simkort.

eSIM er fremover inkluderet i alle Telenors abonnementer, men for at kunderne kan bruge eSIM kræver det, at de har en mobiltelefon, der understøtter teknologien. Det gør stort set alle nyere smartphones.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button