×
ElbilerTophistorie

Tesla dominerer totalt bilsalget i Danmark

Der er Tesla logo på hver tredje solgte bil i top 10 over de mest solgte biler i Danmark i årets første halvår.

Det er meget muligt at Tesla har problemer med at indfri deres egne salgsforventninger. Men herhjemme går det fortsat over stok og sten. Kigger man på top 10 over de mest solgte biler herhjemme i årets første halvdel, er hver tredje prydet med et Tesla-logo.

Og det er vel at mærke ikke bare på top 10 over elbiler, men biler på tværs af drivkraft. I årets første halvdel udgjorde elbiler knapt halvdelen af salget herhjemme, baseret på nyregistreringer.

Det er også elbilerne der dominerer på Top 10. Vi skal helt ned på femtepladsen for at finde en bil der (også) kører på fossilt brændstof. Og tiendepladsen for at finde en model, der kun fås som fossilbil. Nemlig mægtige Toyota, der sniger sig ind med den lille Aygo X.

I alt blev der indregistreret 8.487 eksemplarer af Model Y og Model 3. Det er præcis 33 procent af de 25.722 eksemplarer, der udgør de ti mest solgte herhjemme.

Elbilsalg vokser

I den første halvdel af året er der kommet 38.939 nye elbiler til i Danmark, hvilket svarer til en stigning på 49 procent sammenlignet med samme periode i 2023. Det betyder også, at 45 procent af de nye biler var elbiler, og el var derfor det mest populære drivmiddel i den første halvdel af 2024.

Det er første gang, at elbilerne har været de mest foretrukne biler i alle seks måneder i en halvårlig periode. De eldrevne biler har været førende i salget siden september 2023, fortæller Mobility Danmark.

– Det er godt for den grønne omstilling, at elbilerne nu udgør knap halvdelen af nysalget. Det viser os, at den positive udvikling bare fortsætter, og at de politiske initiativer, der giver danskerne lyst til at vælge eldrevne biler virker. Det skal vi holde fast i, siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.