×
ElbilerTophistorie

Tesla dropper billig “Model 2”

Hård konkurrence på markedet for billige elbiler får Tesla til at droppe at sende en billigere elbil på gaden. I hvert fald indtil videre.

Det har måske været en af de mest ventede nye elbiler overhovedet – den nye, billige Model 2 fra Tesla, der skulle sørge for, at elbilen virkelig blev allemandseje.

Men i dag kom så den nedslående melding, via en Reuters artikel, at Elon Musk har besluttet at satse på de såkaldte “robotaxis” – altså selvkørende taxaer – i stedet for at gå videre med planerne om en billig elbil.

Ifølge Reuters er problemet, at der simpelthen er alt for stor konkurrence på markedet for billige elbiler, hvilket har gjort det urentabelt for Tesla at lancere en elbil i det billige segment.

Dropper “Master-planen”

Nyheden betyder, at Elon Musk nu ligger sin Master-plan i graven. Ideen var, at Tesla i første omgang ville sende luksusbiler (Model S og X) på gaden for at vise, at elektrisk også kunne være cool og på den måde få etableret sig – for dernæst at bygge en mellemklassebil (Model 3) og til sidst en billig elbil, der virkelig kunne få udbredt teknologien og tage konkurrencen op med de helt billige fossilbiler. Han har da også ved flere lejligheder teaset for den nye bil – som har fået det uofficielle navn Model 2 – og det er endda kommet så vidt, at den har figureret på grafiske præsentationer. Så sent som i januar lovede han investorerne, at Tesla ville begynde at bygge den nye bil i starten af 2025. Men nu er den altså, formentlig, helt droppet.

Konkurrencen blev for hård

Det er konkurrencen på markedet der er blevet for hård, hvis man skal tro Reuters kilder – de kinesiske producenter oversvømmer lige nu markedet med mængder af billige elbiler – nogle endda til priser ned i nærheden af 100.000 kr. Det vil formentlig ikke være muligt for Tesla at nå bare i nærheden af det prisleje, og Musk har altså i stedet vurderet, at selvkørende taxier vil være en bedre vej at gå. Det er dog en strategi der kommer med en ganske stor portion usikkerhed og en bunke ricisi, da teknologien langt fra er moden til at man kan slippe hundredetusinder af selvkørende taxier på gaden. Det kan selvfølgelig også stadig ske, at Musk ændrer beslutningen, skulle forudsætningerne ændre sig. Musks veje er, som bekendt, ganske uransalige.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.