×
ElbilerTophistorie

Tesla dropper gratis livstids-navigation

Tesla har indført en begrænsning på varigheden af 'Standard Connectivity'-pakken, der hidtil har fulgt gratis med bilerne.

Der følger ikke længere gratis livstids-navigation med elbiler fra Tesla. Standard Connectivity-pakken, der leverer Google Maps, har nemlig fået en tidsbegrænsning. Men bare rolig, den fungerer fortsat i gavmilde otte år, inden der skal betales.

Tesla skriver nu på sin hjemmeside:

“Standard Connectivity er inkluderet i dit køretøj uden yderligere omkostninger i otte år fra den første dag, dit køretøj blev leveret som nyt af Tesla, eller den første dag, det blev taget i brug (for eksempel brugt som demonstrations- eller servicekøretøj), alt efter hvad der kommer først.”

Ud over Standard Connectivity tilbyder Tesla også en betalt pakke, kaldet Premium Connectivity. Den koster 99 kroner om måneden og tilbyder visualisering af trafikken på kortet, overvågningstjenesten Sentry Mode og internetforbindelse via mobilnetværket til andre ting du skal bruge at bruge internettet til i bilen, såsom video- og musikstreaming.

Herunder et overblik over de to pakker og deres indhold. Som det ses, indeholder Standard-pakken udelukkende dataforbrug til at benytte Google Maps.

Connectivity-pakkerStandardPremium
Navigation
Live trafikvisualisering
Sentry Mode – se livekamera
Kort med satellitvisning
Streaming af video
Caraoke
Streaming af musik
Internetbrowser
Kilde: Tesla

Teslas nye begrænsning har (naturligvis) skabt en del negative kommentarer fra ejere og andre ude på supportsiderne. Men sandt at sige har Tesla gjort overgangen så blid som mulig. For nyligt lancerede de en softwareopdatering, der har gjort det muligt at bruge sin mobiltelefon som wifi-hotspot, så man helt kan undgå Teslas pakker, hvis man vil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.