×
ElbilerTophistorie

Tesla indgår forlig efter dødsulykke

Tesla har indgået forlig i en seks år gammel sag, hvor deres autopilot blev beskyldt for at være årsag til en dødsulykke.

Tesla har valgt at indgå forlig i et søgsmål, der er anlagt af familien til en person, der var involveret i en dødsulykke, da hans Tesla Model X kørte galt på en motorvej i Californien tilbage i 2018.

Retssagen skulle starte i dag, tirsdag, men er nu aflyst. Det skriver Norsk Telegrambyrå.

Den afdøde, Walter Huang, havde aktiveret autopiloten i 19 minutter før bilen kørte ind i en barriere med 114 kilometer i timen. Trods adskillige advarsler fra bilens systemer, havde føreren gang i et spil på sin mobiltelefon, mens han lod autopiloten klare kørslen.

I søgsmålet havde Huangs familie anklaget Tesla for uagtsomt manddrab. De hævder, at den selvkørende teknologi, kendt som Autopilot, var blevet markedsført på en måde, der fik bilejere til at tro, at de ikke behøvede at være opmærksomme når de sad bag rattet.

Efter den meget omtalte dødsulykke fik Tesla kritik fra US National Transportation Safety Board, NTSB, der mente, at bilens systemer automatisk skulle have deaktiveret autopiloten. Det var ikke nok at advare føreren, mente de.

Størrelsen på forliget kendes ikke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.