×
ElbilerTophistorie

Tesla indgår Supercharger-aftale med Danske Shoppingcentre

Supercharger-aftale med Danske Storcentre afslører muligvis planer om at gøre Teslas netværk åbent i Danmark i nær fremtid.

Danske Shoppingcentre, der ejer 18 storcentre rundt om i Danmark, har indgået en aftale med Tesla om at installere Supercharger-opladere i udvalgte shoppingcentre. Det fortæller Danske Shoppingcentre i et opslag på LinkedIn. Men selskabet er muligvis samtidig kommet til at afsløre, at Tesla har nært forestående planer om at åbne sit Supercharger-netværk for andre danske elbilister.

I det nu redigerede opslag stod der nemlig først, at andre elbiler får mulighed for “bekvem og hurtig opladning”. Den del er dog fjernet nu sammen med andre referencer om et åbent netværk.

At Tesla går med planer om at åbne sit netværk er ikke nogen nyhed. I starten af november åbnede Tesla et pilotprojekt i Holland, hvor ikke-Tesla-ejere kan lade elbilen. Men aftalen med Danske Shoppingcentre og ordlyden i det nu slettede indlæg kunne godt tyde på, at planerne inkluderer Danmark i en ikke så nær fremtid.

I det oprindelige indlæg udtalte Kristian Mortensen, der er Head of Operations and Projects i Danske Shoppingcentre:

“Tesla har et af de bedste netværk og ladestandere, som indtil videre kun har været tilgængelige for producentens egne biler. Det bliver der dog lavet om på nu, hvor de første par håndfulde Superchargere oplader batterier i elbiler fra andre producenter”.

Det citat er slettet nu, som det ses i opslaget nedenfor:

Som man også kan læse, kommer aftalens første Supercharger-station til at ligge ved Kolding Storcenter. Den åbner ifølge planen i foråret 2022. Kan det mon betyde, at Tesla åbner for sine Supercharger-stationer ved samme lejlighed?

Danske Shoppingcentre har som nævnt 18 storcentre rundt om i Danmark. Det er endnu ike offentliggjort hvilke andre, der får installeret Supercharger-stationer.

Supercharger
Her ligger Danske Shoppincentres storcentre.

Aftalen mellem Tesla og Danske Shoppincentre er blot den seneste i en række aftaler mellem dagligvarebutikker og ladeoperatører. I starten af oktober meddelte Coop og energiselskabet OK, at de har lavet en aftale om etablering af 500 ladestandere ved dagligvarebutikker i hele landet. Og den 9. november kunne vi fortælle, at Clever og Føtex i løbet af 2022 etablerer 300 nye, åbne lynladepunkter på tværs af landet.

Det oprindelige opslag fra Danske Shoppingcentre kan læses herunder, da en vaks læser nåede at tage et skærmbilede.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.